Spletni piškotki

Piškotki

Piškotki niso nič novega, vsi obiskovalci spletnih strani imamo na svojih računalnikih, tablicah, mobitelih shranjenih že veliko piškotkov z različnih spletnih strani. Novo je zgolj to, da z novo zakonodajo (ZEKom-1) prihaja do sprememb glede obveščanja oz. soglašanja obiskovalcev z njihovo uporabo.

Nekatere D2design spletne strani včasih odložijo v obiskovalčev računalnik posamezne informacije, ki jih imenujemo "Piškotki". Piškotki nam lahko povedo, kako in katere strani na spletnih straneh obiskujejo ljudje in v kakšnem številu. Namen tehnologije in informacij, ki jih posreduje, je izboljšati naše spletne strani. Politika piškotkov velja za vse spletne strani D2design. V primeru, da bi določena stran ali njen del odstopala od začrtane politike, bo D2design jasno navedel namen uporabe informacije na določeni spletni strani ali njenem delu.

Kaj so piškotki?

So male besedilne datoteke, ki jih večina spletnih mest shrani v naprave, s katerimi uporabniki dostopajo do interneta z namenom prepoznavanja posameznih naprav, ki so jih uporabniki uporabili pri dostopu. Njihovo shranjevanje je pod popolnim nadzorom brskalnika, ki ga ima uporabnik - ta lahko shranjevanje piškotkov po želji omeji ali onemogoči.

Google Analytics

Piškotek _ga
Namen Statistika ogledov spletne strani.
Piškotek _gat
Namen Statistika ogledov spletne strani.
Piškotek _dc_gtm
Namen Statistika ogledov spletne strani.
Piškotek __zlcmid
Namen Statistika ogledov spletne strani.

Drugi piškotki

Piškotek PHPSESSID
Namen Vzpostavitev uporabniške seje in delovanja piškotkov.

Onemogočanje piškotkov

Shranjevanje piškotkov v vašem računalniku lahko onemogočite v vašem brskalniku. Spodaj imate navodila za več različnih spletnih brskalnikov:
Google Chrome
Mozilla Firefox
Opera
Safari
Internet Explorer
Edge

Namestitev Google Analytics piškotkov lahko nadzirate tudi na spodnji način:
Google Analytics