Flix, spletna trgovina z nalepkami vseh vrst in namenov

Flix.si je spletna trgovina z nalepkami vseh vrst in namenov, prioriteta je na dekorativnih stenskih nalepkah. Prizadevajo si zagotoviti najboljšo možno spletno nakupovalno izkušnjo - enostavno naročanje, ugodne cene, veliko izbiro in hitro dostavo. Obenem nudijo tudi oblikovanje in izrez nalepk po meri.

S spletno trgovino Flix.si smo dodobra izkoristili uporabljen odprtokodni sistem za spletno trgovanje, Opencart. Šlo je za obsežen projekt, ki je vključeval oblikovanje popolnoma unikatne spletne trgovine, optimiziranje uporabniške izkušnje, kreiranje in vnos slikovnih in besedilnih vsebin, oblikovanje stenskih nalepk v vektorski obliki in vnos artiklov, zahtevno konfiguriranje CMS sistema.

David Augustin, ustanovitelj D2design

Spletna trgovina

Čeprav spletna trgovina Flix temelji na dobro poznani odprtokodni CMS rešitvi Opencart so bile potrebe tega projekta daleč od osnovnih zmogljivosti. Zaradi specifike prodajnega programa in številnih možnosti personalizacije nalepk smo uvedli in razvili številne intuitivne rešitve, ki kupcem in obiskovalcem omogočajo hitro in preprosto uporabo spletne trgovine.

Spletna stran: www.flix.si

Problem — Rešitev

Dimenzije nalepke

Zaradi zahteve po številnih personalizacijah smo implementirali možnost izbire dimenzije posamezne nalepke z vnosnim poljem - cm. Tako lahko kupec naroči izbrano nalepko v poljubni višini in širini. Težava se je pokazala v različnih proporcijah posameznih nalepk, zato končna rešitev omogoča da se ob vnosu vrednosti višine ali širine druga vrednost samodejno ustvari glede na določeno razmerje. Med proporcionalno in klasično izbiro dimenzije lahko naročnik enostavno preklopi v administraciji pri vsakem artiklu.

Barva nalepke

Kupec lahko izbira med 22 različnimi barvami nalepke ter si tako ustvari čisto svojo. Intuitivna rešitev omogoča, da se ob izbiri barve, glavna slika artikla samodejno obarva ter tako nudi predogled personalizirane nalepke. Uporabljena je bila tehnologija vektorskega formata .svg za splet.

Večbarvne nalepke

Naročnik ima v ponudbi tudi večbarvne nalepke. Pri teh artiklih so prikazane dodatne barvne palete, ki kupcu spletne trgovine Flix omogočajo izbiro večih posameznih barv nalepke.

Cena odvisna od dimenzije nalepke

Zaradi popolnoma unikatnih dimenzij nalepk smo vzpostavili sistem, ki samodejno izračuna končni znesek personalizirane nalepke s pomočjo prednastavljene cene za m². Naročnik lahko nastavi minimalno ceno pri vsaki nalepki posebej in različno kalkuliranje končne cene glede na zahtevnost izdelave nalepke.

Hitro iskanje želene nalepke

Hitro iskanje želene nalepke smo omogočili z več naprednimi tehnikami: Polje za iskanje po celotni spletni trgovini je nadgrajeno s samodejnim prikazom priporočenih nalepk glede na trenutni vnos, dolgoročno premišljena kategorizacija vnesenih artiklov ter uporaba prilagojenih filtrov v kategorijah. Slednje omogoča še posebej natančno in hitro iskanje saj lahko obiskovalec artikle filtrira glede na spol, starost, prostor uporabe in druge možnosti.

Navodila za namestitev

Pripravili smo obsežna vizualna navodila za namestitev več vrst nalepk. S tem smo dosegli manj telefonskih klicev, ker so vse informacije dosegljive na spletu ter visoko uvrstitev na spletnih iskalnikih za povezane ključne besede.

Rezultati

Spletna trgovina Flix je rezultat številnih raziskav, testiranj in kvalitetne vsebine, zato se lahko po zmogljivosti in uporabniški izkušnji kosa tudi z večjimi spletnimi trgovinami v tej branži na domačem in tujem trgu.