Zlatarna Adamas v Celju, kjer sanje postanejo resničnost

Minerali.si je blagovna znamka Zlatarne Adamas, ki se poleg nakita, zaročnih in poročnih prstanov ukvarjajo tudi s prodajo naravnih kristalov, mineralov ter fosilov. Glavno poslovno enoto imajo v mestnem jedru Celje. Poleg že omenjenega prodajnega programa so znani po izdelavi nakita in prstanov po naročilu ter popravilu le teh. Naročnik se je sprva odločal med prenovo obstoječe spletne trgovine in izdelavo popolnoma nove. Za slednjo opcijo smo se odločili na podlagi ključnih faktorjev, ki jim obstoječi sistem za spletno trgovanje enostavno ne bi bil kos zaradi zastarelosti in omejenosti.

Ko sem se odločala za prenovo ali novo spletno stran sem se vedno spraševala kaj mi bo pretehtalo pri odločitvi. Po nekaj sestankih z velikimi podjetji, ki imajo tudi zelo visoke cene sem se spraševala, če mi res nudijo kar obljubljajo. Poskusila sem tudi z malimi podjetji in samostojnimi podjetniki. Ker sem tudi sama morala skozi trnovo pot kot mlada podjetnica, sem se odločila, da dam priložnost nekomu, ki je obljubljal toliko, kot je potrebno, nič več in nič manj.

Tudi prvi vtis, ki ga dobiš, ko se z nekom sestaneš je pomemben, ne samo cena in ne samo obljube, temveč človek. Po nekaj mesecih je nastala super lepa stran, ki sva jo skupaj nekajkrat predelovala in oblikovala in kar je zelo pomembno, da te nekdo opozori na stvari, ki so dobre in tudi tiste, ki niso.

Z veseljem priporočam vsem, ki razmišljate o prenovi stare strani, da tega ne počnete, temveč prepustite izdelavo spletne strani mojstru, kot je David, zaupajte njegovim idejam, on pa se je vedno pripravljen prilagajati vam in vašim željam.

Lucija Udovč, direktor ADAMAS d.o.o.

Spletna trgovina

Obstoječa spletna trgovina ni več zadoščala potrebam hitro se razvijajočemu spletnemu trgovanju zato je bil čas za izdelavo in oblikovanje nove. Naročnik je želel preprosto pa vendar intuitivno spletno trgovino zato smo na domači strani uvedli slikovne bloke, ki omogočajo hitro izbiro ustrezne kategorije. Prav tako je bila osnovana na odzivni zasnovi oz. po ang.: Responsive design, ki omogoča boljši pregled in navigacijo tudi na manjših zaslonih — pametni telefoni in tablice.

Uvedenih je več marketinških tehnik za višje konverzije kot so:

  • Brezplačna dostava za vsa naročila nad 10€.
  • Dodaten -5% popust na vse nakupe za registrirane člane v klubu ljubiteljev mineralov.
  • Uporaba kvalitetnih slik in obsežen vir informacij vnešenih izdelkov.
  • Izpostavljena telefonska številka za pomoč in brezplačno svetovanje.
  • Nakup darilnih bonov ter generiranje le teh za različne priložnosti.
  • Ter druge implementacije za doseganje višjih konverzij.

Spletna stran: www.minerali.si

Grafično oblikovanje

Oblikovali smo več spletnih bannerjev oz. pasic za izpostavitev kategorij, artiklov in ostalih prednosti nakupovanja na Minerali.si. Obenem pa smo ohranili vizualno homogenost celotne spletne trgovine.

Rezultati

Novo postavljena spletna trgovina se je že isti teden po lansiranju izkazala z odličnimi rezultati, ki se kažejo tudi danes. Število nakupov je že v tem kratkem času obratovanja preseglo 1-letno spletno prodajo prejšnje trgovine. Ob tem je potrebno poudariti, da je bilo oglaševanje in povezani stroški vseskozi minimalni. Vnešene preusmeritve za ohranitev dosedanje SEO optimizacije so tukaj igrale močno vlogo. Prav tako so bili vnešeni obsežnejši in kvalitetni opisi izdelkov.

Spletna trgovina Minerali.si zaseda 1. mesta za številne ključne besede na google-u in ostalih spletnih iskalnikih.