Čiščenje vaših oken je lahko enostavno!

November 5, 2021

Če ste se kdaj že lotili čiščenja oken, ste verjetno kaj kmalu ugotovili, da čiščenje steklenih površin ni tako enostavno, kot bi si morda mislili. Čeprav je naloga povsem preprosta, zelo težko dosežemo dober rezultat – na steklu se bodo po čiščenju poznale lise, morda bodo ostali tudi kakšni odtisi in madeži. Na čistem oknu so takšne sledi še bolj moteče, zato se splača poskrbeti za res temeljito čiščenje. Tega se lahko lotimo na različne načine.

Z nekaj truda sicer lahko tudi sami čiščenje steklenih površin opravimo dokaj uspešno. Pomagamo si z različnimi pripomočki, pogosto s čisto krpo in čistilom za steklo. Še vedno pa moramo poskrbeti za to, da se steklo enakomerno suši, pogosto ga takoj po čiščenju ali kar sproti kar sami sušimo, a to spet ne zagotavlja dobrih rezultatov. Včasih se poslužimo kakšne druge tehnike, čistimo recimo z obilico vode, na zunanjih površinah kar z visokotlačnim čistilnikom. Najbolje pa se za čiščenje steklenih površin načeloma obnesejo namenski čistilci, ki jih dobimo že po precej ugodni ceni. Če se s čiščenjem stekla pogosto srečujemo, se vsekakor splača kupiti takšno napravo.

Čiščenje steklenih površin doma

Običajno imamo doma največ dela z okni, ki imajo velike steklene površine. Prav za čiščenje oken nam pride prav oprema, ki jo bomo s pridom izkoristili. Pripomočki za čiščenje lahko naredijo veliko razliko, sploh če imamo na voljo prav posebne čistilce za steklo.

Se pa srečujemo še z drugimi steklenimi površinami. Redno čistimo recimo ogledala, ki so pogosto na udaru razne umazanije in se na njih hitro pokažejo moteči madeži. Čistiti je treba še zasteklitve na vratih, čiščenje steklenih površin pa vključuje tudi čiščenje stekel na mizah in drugod. Nenazadnje pa imamo podobne izzive pri čiščenju drugih svetlečih gladkih površin, ki so lahko prav tako precej zahtevne. 

čiščenje hiše

Za enostavno čiščenje oken lahko poskrbi čistilni servis

Ena izmed možnih alternativ za zahtevno in zamudno čiščenje steklenih površin je ponudba čistilnih servisov, ki se ukvarjajo tudi s takšnimi storitvami. Pravzaprav ravno za okna pogosto izkoristimo profesionalne storitve, saj si delo na ta način močno poenostavimo, predvsem pa zagotovimo brezhibne rezultate. 

Čistilni servis Cunjca ima v ponudbi čiščenje raznovrstnih steklenih površin. Mojstre lahko izkoristimo za čiščenje oken v domačem stanovanju, še posebej v kakšnih večjih hišah pride ta ponudba še kako prav. Še pogosteje skrbi čistilni servis za steklene površine v poslovnih prostorih, kjer imamo s tem več dela in imamo tudi višja pričakovanja. Čistiti je treba recimo izložbena okna, steklena vhodna vrata, tudi stekleno fasado. Vse to so opravki, s katerimi se sami ne bomo ukvarjali, saj ne moremo žrtvovati toliko časa in truda za čiščenje, brez prave opreme in izkušenj pa tudi ne moremo doseči primerljivih rezultatov. Čistilni servis ponuja bistveno boljši učinek, ne da bi morali za to žrtvovati svoj čas. 

Odločitev za profesionalno čiščenje je dobra ideja v praktično vsaki situaciji. Tako pri čiščenju stanovanja kot tudi pri čiščenju poslovnih prostorov nam priskočijo na pomoč izkušeni mojstri, ki delo bistveno bolje opravijo. Glede na končni rezultat in izvrstno izkušnjo ob celotnem postopku je cena malodane zanemarljiva. 

čiščenje doma

PRIJAVITE SE NA NOVICE

Pogoji poslovanja