Delo od doma zahteva zmogljiv prenosnik

October 5, 2021

V času, ko vedno več dela opravimo kar doma, se marsikdo loti opremljanja domače pisarne, kjer ima miren in udoben kotiček za delo. Za to ne potrebujemo veliko, gotovo pa bomo potrebovali vsaj nekaj nujne opreme. Izkaže se, da je kritična komponenta domače pisarne pogosto zmogljiv prenosni računalnik, brez katerega pač ne moremo opravljati dela na daljavo. To velja za praktično vsa delovna mesta, ki omogočajo delo na daljavo, pa tudi za mnoge šolarje in študente, ki želijo na ta način slediti delu v šoli. 

Namizni ali prenosni računalnik za domačo pisarno?

Opremljanje domače pisarne običajno pomeni, da nameravamo delo opravljati na enem mestu, v udobnem kotičku, ki ga pripravimo prav za ta namen. Zato se pogosto odločamo tudi za namizne računalnike, ki so za takšno nalogo kot nalašč. A za službene obveznosti je bolj priporočljivo izbrati prenosni računalnik, ki je veliko bolj fleksibilen, sploh če delo opravljamo tudi na drugih lokacijah ali pa se nameravamo naposled vrniti v poslovne prostore. 

Že res, da ima namizni računalnik nekatere prednosti, predvsem ga lahko lažje prilagodimo različnim zahtevam pri uporabi, lažje ga tudi nadgrajujemo in dopolnjujemo z dodatno opremo. Ne moremo pa ga prenašati s seboj, kar je pri službenih obveznostih pogosto velika pomanjkljivost. Prenosni računalnik ne bo uporaben le na domači mizi, svoje delo lahko enostavno vzamemo s seboj na vsako pot. Če delamo tudi v pisarni, ne bomo potrebovali dveh računalnikov. 

Poleg tega je prenosni računalnik idealen za potrebe dela na daljavo. Ima namreč že vgrajeno vse, kar potrebujemo za delo, pa tudi za sestankovanje, ki poteka večinoma preko video konferenc. Prenosniki imajo vgrajene kamere in mikrofone, vse že deluje, tako da ne bo potrebe po kakšnih velikih prilagoditvah. Pri namiznem računalniku bi morali to opremo kupiti naknadno in nato tudi pravilno nastaviti. S prenosnikom smo torej takoj pripravljeni na delo, sploh če izberemo kak dobro prilagojen računalnik za poslovno rabo.

prenosnik

Za poslovno rabo priporočamo prenosnik Dell

Na trgu prenosnih računalnikov bomo gotovo našli izredno pester nabor različnih znamk in modelov. Ne moremo preprosto reči, da je ena znamka boljša od druge ali pa predstaviti le enega modela, ki bi bil najboljši. Poznati moramo želje in potrebe posameznega kupca, da se lahko pravilno odločimo. A če imamo v mislih delo od doma, že poznamo nekatere kritične zahteve, zato lahko priporočimo prenosnik Dell. 

Ta znamka se namreč v veliki meri osredotoča prav na poslovno rabo in svoje naprave dobro prilagodi takšnemu načinu uporabe. Gre za vsestranske poslovne prenosnike, ki se odlično znajdejo v domači pisarni. Pravzaprav se prenosnik Dell dobro znajde povsod, tudi na poti ali na terenu. Zato so uporabniki s temi računalniki zelo zadovoljni in prisegajo na to znamko ravno v takšnih situacijah. Dober prenosnik Dell bo odgovoril na vse potrebe uporabnikov, ki potrebujemo vsestranski prenosnik za delo od doma.

Poslovni prenosniki so dobro pripravljeni na delo, ki ga običajno opravljamo v domači pisarni. Brezhibno poganjajo pisarniške programske pakete, pa tudi kakšne posebne programe, recimo programe za modeliranje, grafično oblikovanje, oblikovanje videa in glasbe … Prenosnik Dell se bo pri teh aktivnostih odlično znašel in bo gotovo upravičil zaupanje uporabnikov, še posebej če posežemo po kakšnem modelu iz višjega ranga. 

Ti prenosniki imajo še razne druge odlike, ki jih bomo rade volje odkrivali pri dolgoletni uporabi – značilni so recimo impresivni zasloni z visoko ločljivostjo, ki tudi na manjši površini daje več prostora za delo. Sodobni Dell prenosniki so skrbno zasnovani tako, da so kar se da lahki in kompaktni, imajo dolgo avtonomijo delovanja in druge prednosti, s katerimi se izkažejo za zelo priročne in vsestranske. Tako v domači pisarni kot tudi v praktično vseh drugih okoljih. Seveda pa imajo konkurenco, sploh če imamo v mislih tudi druge načine uporabe.

MSI prenosnik za zahtevnejšo uporabo

Posebej pozorno bodo med modeli v ponudbi izbirali tisti, ki imajo pri uporabi računalnika v mislih še kakšna zahtevnejša opravila, ne le službenih obveznosti. Seveda se pogosto srečamo z zahtevnimi programi že pri delovnih nalogah, a računalnik ni le orodje za delo, temveč tudi za druge možnosti, ki jih ta tehnologija ponuja. Ravno zato je včasih zelo priporočljiva izbira MSI prenosnik, ki je prilagojen zahtevnejšim uporabnikom, predvsem ljubiteljem računalniških iger.

Sodobne računalniške igre so precej zahtevne, poganjajo jih lahko le računalniki z zmogljivo strojno opremo. V prenosnik ni mogoče enostavno vgraditi zmogljive konfiguracije, zato igričarji večinoma posegajo po namiznih računalnikih, če potrebujejo prenosnik pa se bodo odločili za MSI prenosnik ali za kakšen drug model, ki je prilagojen prav temu namenu.

 A brez skrbi, tudi igričarski prenosniki so vsestranski, pravzaprav s svojo zmogljivostjo prinašajo mnoge prednosti tudi pri drugih opravilih. Brezhibno poganjajo raznovrstno programsko opremo in omogočajo tudi opravljanje vseh službenih opravil. Verjetno pa bo MSI prenosnik, prilagojen za igranje iger, nekoliko težji in bolj okoren, kar pa ni problem pri uporabi v domači pisarni. Vsekakor se splača izbrati takšno napravo, saj zelo dobro pokriva širok spekter različnih potreb in želja, predvsem pa pušča prosto pot tistim uporabnikom, ki želijo računalnik uporabljati še za kaj drugega, ne le za službena opravila.

MSI prenosnik verjetno ne bo najboljša izbira, če potrebujemo prav poslovni prenosnik. Še posebej to velja v primeru, da iščemo napravo, ki jo bomo prenašali s seboj in uporabljali v različnih okoljih. 

Že s svojim videzom daje namreč vedeti, da je to zmogljiva naprava za igranje računalniških iger, tako da se MSI prenosnik ne bo vedno dobro znašel v kakšni pisarni, čeprav je s svojo zmogljivostjo kot nalašč za službene obveznosti. Najbolj zanimive pa bodo alternative za tiste, ki iščejo kompaktno in mobilno napravo, zmogljivost pa jim ni prioriteta.

Tudi tablični računalnik je lahko dobra izbira

Sodobni tablični računalniki so pravo čudo tehnike. Imajo praktično vse, kar ponujajo prenosniki, le da so veliko bolj kompaktni in mobilni. Ponujajo boljšo uporabniško izkušnjo v praktično vsakem okolju, sploh za tiste, ki nameravajo napravo večinoma uporabljati na poti in na terenu. Res je, da tablični računalnik nima fizične tipkovnice in velikega zaslona, to je včasih velika ovira, a z na dotik občutljivim zaslonom lahko pogosto ponudi celo boljše možnosti upravljanja naprave, poleg tega lahko brez težav dobimo tudi tipkovnice za tablice.

Tisti, ki iščejo napravo za delovne obveznosti, bodo pri izbiri tabličnega računalnika sicer zelo pozorni. Na https://www.markoshop.si/23-tablice najdemo pestro zbirko tablic, ki odgovarjajo različnim potrebam, a pogosto imajo uporabniki zelo specifična pričakovanja. 

Če na računalniku opravljamo veliko dela in pogosto uporabljamo tudi več naprav na različnih lokacijah, se splača izbrati Windows tablico ali pa Apple iPad, če uporabljamo opremo iz Applovega ekosistema. Tablični računalnik s sistemom Android bo bržkone cenejši in nekoliko bolj prijazen do uporabnika, a načeloma ni tako dobro pripravljen na zahtevno delo. Je pa za manj zahtevne uporabnike vsekakor dobra izbira in lahko zadosti vsem pričakovanjem, ki jih imamo pri uporabi računalnika v domači pisarni.

Gotovo je dobro imeti na razpolago različne opcije, med katerimi se lahko odločamo. Kar nekaj je takšnih, ki ponujajo primerljivo končno izkušnjo, za večino uporabnikov pravzaprav sploh ni tako važno, za kakšen računalnik se odločijo, če le naprava brezhibno poganja nekaj osnovne programske opreme. Zahtevnejši kupci pa se bodo znali orientirati, brez težav se bodo odločili za namizni, prenosni ali tablični računalnik glede na svoje potrebe. Tako bo delo od doma veliko bolj prijetno in udobno, pa tudi učinkovito in uspešno.

prenosni-racunalnik-naslovna

PRIJAVITE SE NA NOVICE

Pogoji poslovanja