Dve priljubljeni vrsti tiska

November 1, 2021

Ob naročilu tiska se običajno zanašamo na to, da bo tiskar znal pripraviti prave rešitve glede na naše potrebe. Tako recimo lahko naročimo tisk fotografij, ne da bi vedeli, kakšne tehnike bodo sploh uporabljene in kakšni materiali pridejo v poštev za takšne izdelke. 

Računamo na to, da bomo dobili kvalitetne fotografije, z drugimi detajli pa se niti ne mislimo ukvarjati. Včasih so takšne rešitve zelo praktične in odlično delujejo, včasih pa se vseeno moramo pozanimati o opcijah, ki jih imamo na voljo, da se lahko njihovim prednostim in slabostim kar najbolje prilagodimo. 

Predvsem to velja za naročilo promocijskega materiala, ki ga tiskamo na različne materiale.

Sitotisk je zelo vsestranski

Če ciljamo na široko uporabnost pri tiskanju na različne materiale, bomo izbrali sitotisk. To je zelo priljubljena tehnika za pripravo promocijskih izdelkov. 

Ne le zato, ker omogoča tiskanje na različne materiale, temveč predvsem zato, ker je zelo poceni pri pripravi večjih serij potiskanih izdelkov. Tudi pri uglednih tiskarnah najdemo ugodno ceno za kvaliteten sitotisk.

Kaj nam ta tehnika omogoča? Pripravimo lahko najrazličnejše promocijske izdelke. Verjetno pa sitotisk najbolj izstopa pri tisku na tekstil. Prav v tem primeru potrebujemo odlično rešitev, s katero dobimo kvalitetne promocijske majice po ugodni ceni. 

sitotisk r300

Za večja naročila, recimo kakšnih 1000 majic ali več, dobimo presenetljivo ugodne cene, za posamezen natis bo treba odšteti le nekaj deset centov, prištejemo pa še ceno majice, ki je pri večjih naročilih prav tako ugodna.

Če poznamo prednosti sitotiska, jih bomo lahko dobro izkoristili pri pripravi promocijskega materiala. Ni čudno, da se za promocijo pogosto uporabljajo prav majice in drugi tekstilni izdelki. Nam pa sitotisk omogoča tudi tisk na druge materiale, tako da lahko raziščemo še nekatere dodatne možnosti. 

Gotovo pa bodo tisti, ki se odločajo za izdelavo promocijskih izdelkov, pozorni tudi na druge tehnike tiska.

Druga priljubljena izbira je tampotisk

Katere izdelke bi omenili, če bi vas povprašali po najbolj značilnih promocijskih izdelkih? Zelo verjetno bi se spomnili na drobni material, ki ga pogosto dobivamo za darilo ob raznih promocijskih akcijah. To so predvsem preprosti plastični izdelki, recimo pisala, vžigalniki in podobno. 

Takšni izdelki so uporabni in koristni, s tem pa primerni tudi za promocijo, če jih lahko opremimo z atraktivnim promocijskim motivom. To nam omogoča tampotisk, ki je ravno zaradi takšnih izdelkov precej priljubljena tehnika tiska.

To je idealna tehnika za tisk na drobne plastične predmete. Včasih imamo sicer dokaj enostavno delo, če imamo na voljo dovolj prostora na ravni plastični površini. Se pa tampotisk zelo izkaže tudi pri zahtevnejših nalogah. 

tampotisk

Tiskamo recimo tudi na ukrivljene in na druge neravne površine, pri čemer nismo tako fleksibilni pri tisku. Če se odločimo za tampotisk, to ne bo noben problem. Kot nalašč za ukrivljene površine na kemičnih svinčnikih in vžigalnikih! 

Potencial je še veliko večji, saj se ta tehnika s pridom uporablja za tisk na razne druge plastične izdelke, torej na vse mogoče izdelke, ki imajo plastično ohišje, pa tudi na druge materiale.

Prepričati pa se moramo, da izbrana tiskarna sploh ponuja te možnosti, saj ni nujno, da bo tampotisk res v ponudbi. Največ sreče bomo imeli s takšnimi storitvami pri izvajalcih, ki se ukvarjajo s pripravo promocijskih izdelkov, to je tudi tiskarna R300

Na spletu lahko preverimo možnosti, ki jih ponujajo tiskarji, včasih so podrobno predstavljene tudi razpoložljive tehnike tiska in njihove omejitve. Hitro lahko najdemo prave rešitve glede na naše potrebe, seveda pa lahko računamo tudi na to, da nam bodo priskočili na pomoč strokovnjaki, ki tisk opravljajo. 

Pri tampotisku sicer ne pričakujemo kakšnih posebnih omejitev ali ovir, vseeno pa je treba projekt dobro načrtovati, da res dobimo vrhunske promocijske izdelke z brezhibnim tiskom.

PRIJAVITE SE NA NOVICE

Pogoji poslovanja