Fotografije na platnu so super darilo!

November 1, 2021

V starih časih smo fotografije razvijali s filmskih trakov, dandanes pa imamo slike zajete v digitalni obliki in jih hranimo večinoma na trdih diskih in spominskih karticah. Škoda bi bilo, da bi naši spomini ostali le v digitalni obliki, le redko se spomnimo na številne fotografije, ki jih imamo nekje na računalniku, telefonu ali fotoaparatu – veliko boljša ideja je, da jih natisnemo in spravimo v album ali pa razstavimo v stanovanju. Tako bomo dejansko občudovali zajete utrinke in fotografije dobro izkoristili, namesto da bi nanje pozabili.

Problem je v tem, da imamo verjetno celo množico fotografij, med katerimi bo kar težko izbrati tiste, ki bi jih radi natisnili. Vsak pametni telefon ima kamero, spominske kartice v telefonih in fotoaparatih pa omogočajo brezskrbno pritiskanje na sprožilec. Ko se odločimo za izbor najbolj posrečenih fotografij, pa se soočimo še z nekaterimi pomembnimi odločitvami pri sami izvedbi. Tu imamo kar nekaj dobrih možnosti, lahko se recimo natisne fotografija na platno. Splača se poizvedeti več o razpoložljivih možnostih, saj imamo priložnost izdelati zelo posrečene fotografije.

Fotografija na platnu je povsem edinstvena

Že fotografija na papirju lepo izpade, fotografski papir lepo izpostavi živahne barve in kontraste. V primerjavi s tem pa je fotografija na platnu čisto edinstvena in zelo posebna. Ima namreč zanimivo površino, na kateri je odtisnjen motiv, platno pa se namesti na lesen okvir, ki je kot nalašč za razstavljanje. Takšne slike so pravo umetniško delo, ne le spominek na kak markanten dogodek. Ravno zato se fotografija na platnu pogosto podari kot darilo, še posebej ob pomembnih življenjskih prelomnicah, kot sta recimo poroka in rojstvo otroka.

Je pa ta ponudba precej dostopna tudi za tiste, ki imajo morda v mislih še druge posrečene izdelke, ki jih lahko naredimo s tiskom na platno. Ni se treba omejevati, ponudniki namreč omogočajo poljubno tiskanje, fotografija na platnu je le ena izmed možnosti. Izkoristimo lahko velik potencial, ki ga ima tisk na platno.

slike na platnu otroci

Kaj vse omogoča tisk na platno?

Običajno za tisk fotografij uporabimo fotografski papir in brizgalni tiskalnik s kvalitetnimi barvami. Tako dobimo fotografije, ki jih lahko varno pospravimo ali razstavimo. Predvsem želimo na ta način spraviti v življenje svoje spomine, ki jih ne bi radi občudovali le na zaslonih. Če se odločimo za tisk na platno, imamo verjetno nekoliko drugačne prioritete – ciljamo predvsem na to, da lahko naredimo pravo umetniško delo, ki ima že samo po sebi veliko vrednost. Običajno ne tiskamo večjega števila fotografij, odločimo se za posamezne utrinke, s katerimi naredimo še posebej dober vtis. Cenimo posebne odlike kvalitetnega platna in izkoristimo čudovit učinek, ki ga ima platno na lesenem okviru.

Že res, da se fotografije na platnu izvrstno obnesejo, a prav tako posrečen učinek lahko dosežemo tudi z drugimi motivi. Zato je zelo dobrodošla možnost za tisk po naročilu, s tem lahko pripravimo poljubna darila in spominke, lahko pa tudi dekoracijo in druge izdelke. Na platno lahko natisnemo poljubne motive, tako da so možnosti tu res neomejene. Prilagodljiv digitalni tisk dopušča ogromno svobode, prav tako ne bo treba posebej pripravljati motivov za tisk. V vsakem primeru lahko pričakujemo čudovit končni rezultat.

Pogosto se recimo odločamo za tisk na platno, če želimo imeti v stanovanju nekoliko bolj domiselno dekoracijo. Za stensko dekoracijo fotografije same po sebi niso vedno najbolj posrečene, lahko pa se odločimo za kakšne posterje ali kaj podobnega. Zelo pomembno pa je, da sam motiv dopolnimo z okvirom, sploh pri platnu na lesenem okviru dosežemo edinstven učinek. Dekoracija bo prišla zelo do izraza, ne glede na to, za kakšne motive se sploh odločimo. Ravno zato je tisk na platno zelo atraktivna možnost za pripravo navdušujočih izdelkov. Stenska dekoracija je dobrodošla v vsakem domu, še bolj zanimivi pa bodo ti izdelki morda za tiste, ki izbirajo darila za svoje bližnje.

Na platnu odlično izpade slika za rojstni dan

Izbirate rojstnodnevno darilo? Tudi pri tem je tisk na platno lahko izredno posrečena rešitev. Pravzaprav je slika za rojstni dan eno izmed takšnih daril, ki jih obdarovanec ne bo nikoli pozabil. Zato nam ta ideja pogosto olajša izbiro daril za pomembne jubileje, sploh ob kakšnih večjih življenjskih prelomnicah bomo s takšnim darilom naravnost navdušili. 

Običajno se slika za rojstni dan podari ob kakšnih jubilejih, zelo priljubljena je ta ideja recimo za obdarovanje ob abrahamu. Seveda pa imamo proste roke pri pripravi takšnih daril in jih lahko z odličnim učinkom podarimo tudi ob drugih rojstnih dnevih. Nenazadnje se slika kot izvrstno darilo izkaže tudi ob drugih slavnostnih priložnostih, ne le ob rojstnih dnevih. 

Slika za rojstni dan in druge priložnosti

Kot rojstnodnevno darilo bo kvalitetna slika na platnu gotovo navdušila. Je pa ta ideja povsem primerna tudi za obdarovanje ob drugih priložnostih. Še pogosteje se namreč slike na platnu podarjajo ob porokah, ob tej priložnosti imamo tudi dosti materiala, ki ga ponuja profesionalni fotograf, tako da bomo našli res posrečene motive, ki bodo kot nalašč za tisk na platno.

Poleg tega je primerna takšna slika tudi ob rojstvu otroka. Po svoje je tudi to slika za rojstni dan, darilo pa bo ostalo dragocen spomin na prav prvi dan, ko je malček prijokal na svet. Takšna darila so izredno posrečena in nudijo pravo idejo za mnoga obdarovanja. Ker je možno naročiti tisk po meri, lahko pripravimo darila za vsako priložnost. Poleg tega imajo ponudniki pogosto na izbiro še druga podobna darila, memory-canvas.si recimo ponuja še graviranje na les in podobne možnosti za pripravo unikatnih daril. To ponudbo se splača izkoristiti, saj je naročilo povsem preprosto, dobili pa bomo nadvse domiselna darila, s katerimi bo zadovoljen prav vsak obdarovanec.

slike na platnu

Kako naročiti print slike na platnu?

Tiskanje na platno je storitev, ki je ne dobimo pri vsakem tiskarju. Pogosto lahko tiskanje fotografij povsem enostavno naročimo, če se odločimo za običajno tiskanje na papir. To možnost ponuja praktično vsaka tiskarna, vse lahko opravimo kar preko spleta in v nekaj dneh bomo dobili slike na dom. Drugače je, če nas zanima print slike na platnu. To je storitev, s katero se ustvarjajo le mojstri, ki imajo kvalitetne materiale in ustrezno opremo za takšne projekte. Zato je zelo pomembno, da izberemo pravega ponudnika, da lahko pričakujemo dober končni rezultat.

Na srečo lahko tudi to ponudbo najdemo kar na spletu, pravzaprav bo cel postopek precej podoben kot pri običajnem naročilu fotografij. Najprej moramo seveda izbrati prave motive, ki so nam najbolj všeč in se bodo tudi v fizični obliki najbolje obnesli. Tu smo pozorni na velikost in ločljivost fotografije, da bo možno motiv iz digitalne oblike uspešno prenesti na platno. Za tisk v večjih dimenzijah potrebujemo fotografijo v večji ločljivosti, a na srečo nam sodobni fotoaparati ponujajo zelo kvalitetne slike, zato velikih težav s tem verjetno ne bo. 

Nato preprosto oddamo naročilo preko spleta. Ob tem imamo možnost prilagoditve nekaterih podrobnosti glede tiskanja. Izberemo seveda željene dimenzije, ki jih ponuja izvajalec. Tu so na voljo nekatere standardne dimenzije in razmerja, ki odgovarjajo razmerju pri običajnih fotografijah. Določimo tudi orientacijo podobe na platnu. Nato bo print slike na platnu izveden v skladu s podrobnostmi naročila. Pričakujemo lahko, da bodo motivi na platnu zelo lepo izpadli, skozi celoten postopek pa bomo deležni dobre izkušnje. V končni fazi nam print slike na platnu gotovo ne bo povzročal preglavic ali visokih stroškov – ponudba je precej ugodna, že za manj kot 20 evrov lahko dobimo kakovostno sliko. Za print slike na platnu v nekoliko večjih dimenzijah pa bo treba plačati morda okoli 50 ali 60 evrov.

Digitalni tisk za slike na platnu ponuja izvrsten rezultat

Tiskanje na platno je relativno ugodno, čeprav gre za kvalitetne materiale in čudovit končni rezultat. Razlog za ugodno ceno je v tem, da se tiskarji poslužujejo naprednih naprav in sodobnih tehnik tiskanja. Uporablja se predvsem digitalni tisk, ki ima za takšne projekte mnoge prednosti. S to tehniko tiska se srečujejo praktično vsi tiskarji, zato lahko dobimo kvalitetno opremo, ki je dobro prilagojena takšnim nalogam. Za tisk na platno seveda potrebujemo še ustrezen material, torej platno. S kombinacijo obojega lahko pripravimo ugodno ponudbo, ki zagotavlja izvrsten rezultat tudi pri izdelkih z nizko ceno.

Digitalni tisk je zelo fleksibilen, z njim ni veliko dela. Možno je tiskati neposredno iz digitalnih datotek, kar pomeni, da se ni treba ukvarjati s pripravo na tisk. Nimamo kakšnih valjev in sit, kot to velja za druge tehnike tiska fotografij. Zato je tudi cena lahko precej ugodna. V primerjavi s tiskom fotografije na papir, ki stane le nekaj centov, je cena za platno sicer visoka, a dobimo čisto drugačen izdelek. Upoštevajmo tudi to, da je digitalni tisk le en aspekt priprave slike na platnu. Potrebujemo še stabilen lesen okvir, na katerega platno napnemo in ga nato razstavimo na pripravljenem mestu. Tudi to je določen strošek, saj tiskovine ne moremo preprosto zapakirati in poslati. 

V vsakem primeru lahko pričakujemo, da bomo z naročilom slike na platnu zelo zadovoljni, svojo investicijo pa bomo dobro izkoristili. Digitalni tisk ima nekatere prednosti, ki omogočajo enostavno izvedbo in ohranjajo ugodno ceno, a v končni fazi je pomembno predvsem to, da dobimo čudovit končni izdelek, ki bo upravičil vsako ceno.

PRIJAVITE SE NA NOVICE

Pogoji poslovanja