Izkoristite vikende za sveži gorski zrak

November 1, 2021

Po napornem delovnem tednu si rade volje privoščimo par dni sprostitve, sploh če lahko v tem času uidemo mestnemu vrvežu in se naužijemo svežega gorskega zraka. Ravno zato so zelo priljubljene destinacije, ki so zanimive za takšne izlete – vodijo v bolj sproščeno naravno okolje, ob tem pa ponujajo še zanimive aktivnosti, s katerimi si popestrimo prosti čas. 

Nič čudnega torej, da je pri nas zelo obiskano Posočje, predvsem Bovec je idealen kraj za vikend oddih. Tisti, ki se želijo naužiti svežega zraka, bodo gotovo prišli na svoj račun!

Tudi za skok s padalom Bovec ponuja zanimive opcije

Če bi radi res v celoti izkoristili svoj prosti čas preko vikenda, se bomo gotovo odločili za kakšno adrenalinsko aktivnost, ki jo ponujajo lokalne turistične oziroma športne agencije. Med zanimivostmi, ki so tu na voljo, je zelo atraktiven skok s padalom. 

Bovec ponuja različne programe, primerne tako za začetnike kot za izkušene avanturiste. Ravno polet s padalom je med najbolj mamljivimi izkušnjami, če želimo imeti res nepozaben izlet, zato se splača pobrskati po možnostih, ki se odpirajo na tem področju.

skok s padalom bovecsport

Skok s padalom Bovec ponuja v programih različnih agencij, je pa pametno izbrati izkušenega in uveljavljenega izvajalca. To je agencija Alpe šport Vančar, ki premami avanturiste prav s ponudbo atraktivnih adrenalinskih dogodivščin. Med poudarki v njihovi ponudbi je skok s padalom v tandemu, izbiramo pa lahko še med raznimi drugimi opcijami, ki so prav tako zanimive. 

Načeloma je za skok s padalom Bovec primeren za tiste, ki so že vajeni adrenalinskih aktivnosti in iščejo nekaj povsem edinstvenega, medtem ko bodo začetniki in drugi nekoliko manj odločni obiskovalci verjetno najprej preizkusili druge aktivnosti. 

Na srečo teh ne manjka in na svoj račun bodo gotovo prišli tudi tisti, ki se ne zanimajo za skok s padalom, Bovec na enem mestu nudi še pestro zbirko drugih aktivnosti, ki jih odlikujejo razne prednosti.

Za soteskanje Bovec nudi atraktivne kanjone

Ena izmed posebnih atrakcij je canyoning oziroma soteskanje, Bovec ima za to aktivnost zelo zanimive soteske, v katerih se izvajajo razgibani programi. 

Tudi to je lahko dobra ideja za tiste, ki se odpravljajo na krajši oddih in bi radi svoj prosti čas zapolnili z aktivnimi odpravami. Poleg tega je soteskanje povsem edinstven način raziskovanja okolice, dobili bomo prav poseben vpogled v neokrnjeno naravo, ki je ne moremo v celoti izkusiti v Bovcu in okoliških krajih.

Za soteskanje Bovec ponuja nekaj atraktivnih vodotokov, to so pritoki reke Soče, ki klešejo globoke soteske v pobočja okoliških hribov. Tako je možno oblikovati zelo razgibane odprave, ki vodijo preko raznih naravnih ovir, vseskozi pa sledijo potoku po strugi navzdol. 

Stalno se odpirajo različne možnosti za premagovanje ovir, pa tudi za raziskovanje, zabavo in sprostitev. Takšne aktivnosti so polne zanimivih pripetljajev in v vsakem udeležencu zbudijo poseben interes za raziskovanje skritih kotičkov narave. 

soteskanje Bovec

Vsekakor je za soteskanje Bovec prava izbira za tiste, ki želijo pobližje spoznati Posočje.

Poleg tega pa gre za nekoliko manj obljudeno aktivnost, ki ponuja povsem edinstveno izkušnjo. Nekoliko se umaknemo turističnemu vrvežu, ki je v poletnem času v Posočju včasih kar nadležen. 

Za nekaj ur smo postavljeni v naravo, kjer se soočamo le z naravnimi preprekami in s potjo, ki vodi do cilja. Takšna izkušnja je zares nepozabna in v primerjavi z drugimi možnostmi pogosto veliko bolj zanimiva, četudi je treba v dejavnost vložiti nekaj več truda. 

Morda pa bomo tudi zato veliko bolj zadovoljni, ko bomo po dobro izkoriščenem dnevu pomislili na vse dogodivščine, ki smo jih doživeli.

Tudi za soteskanje Bovec ponuja obilo izbire in ne bo težko najti pravega programa. Na spletu pobrskamo po razpoložljivih možnostih, izbiramo lahko med različnimi programi. Na istem mestu pa najdemo tudi ponudbo drugih aktivnosti, ki se izvajajo v profesionalni organizaciji z izkušenim vodnikom.

Glavna atrakcija je raftanje na Soči

Ne moremo mimo najbolj priljubljene aktivnosti, ki v Posočje privablja obiskovalce od blizu in daleč. Kar s ceste lahko občudujemo smaragdno reko Sočo, na kateri bomo v poletnem času hitro opazili tudi barvite gumijaste čolne in udeležence, ki so se odločili za raftanje na Soči. 

To je zelo dobra izbira, saj ponuja nepozabno izkušnjo, ob tem pa obilo zabave in smeha.

Kot glavna atrakcija Posočja je raftanje na Soči v ponudbi praktično vsake turistične in športne agencije. Ne bo težko najti prave ponudbe, ki jo lahko izkoristijo tudi tisti, ki morda sploh niso imeli namena preizkušati različnih adrenalinskih aktivnosti. 

Prav vsak bo prišel na svoj račun, saj je rafting dobro prilagojen ponudbi. Poleg tega je reka dovolj dolga in razgibana, da povsod najdemo zanimive odseke in atraktivne programe. Upravičeno je prav raftanje na Soči najbolj priljubljena izbira obiskovalcev, ki želijo svoj čas dobro izkoristiti.

Hkrati je raftanje na Soči idealna izbira za kratek dopust, lahko tudi za enodnevni izlet v Posočje. Enostavno lahko najdemo pravi program in dobimo ugoden termin, nato samo še uživamo ob spustu po rečnih brzicah. 

Ne potrebujemo kakšne posebne priprave, za vse poskrbi organizator, ki aktivnosti vodi. Nič čudnega, da se prav raftanje na Soči uvršča med glavne turistične atrakcije v Posočju, saj gre za res dobro organizirano aktivnost, ki vsakemu udeležencu zagotavlja nepozabno izkušnjo. 

Za nameček je spust z raftom odlična ideja za družine in večje skupine, saj gre tudi za družabno aktivnost, ki jo lahko dopolnimo s kakšnimi postanki, igrami, piknikom … 

Raftanje na Soči je aktivnost, ki je ob obisku Posočja preprosto ne smemo zamuditi. Vsakomur ponuja odlično izkušnjo in gotovo bo možno dobro izkoristiti ponudbo, ki jo imajo na tem področju lokalne turistične agencije.

Soča rafting na različne načine

Ena izmed prednosti raftinga je ta, da se lahko izvaja na različne načine. Reka Soča je precej dolga in že v svojih prvih kilometrih ponuja zelo razgiban teren za rafting, hkrati pa odpira še mnoge druge možnosti za izvedbo spustov s čolnom. 

Poleg tega se je dobro razvila tudi ponudba turističnih agencij, ki izvajajo Soča rafting. Tako so nam na voljo zelo zanimivi programi, ki se dobro prilagajajo povpraševanju raznovrstnih obiskovalcev.

Priljubljena opcija je seveda spust po rečnih brzicah. To je adrenalinski rafting, ki je atraktiven za praktično vse avanturiste, ki se med svojim dopustovanjem ne nameravajo dolgočasiti. S čolnom se v skupini zapeljemo po brzicah, ki zahtevajo kar nekaj poguma in spretnosti, da jih lahko uspešno premagamo. 

rafting na Soci

Spust je hiter in razgiban, s profesionalnim vodstvom pa seveda povsem varen. 

Druga možnost je spust po mirnem delu reke, kjer se lahko dejansko posvetimo upravljanju čolna, lahko pa si spust popestrimo še s kakšnimi drugimi aktivnostmi. Na ta način se izvaja Soča rafting za družine, kar vključuje spust s čolnom in kakšne postanke, lahko kar piknik na rečnem bregu in ogled okolice. 

Takšno doživetje je veliko bolj slikovito in sproščujoče, ravno zato pa tudi bolj zanimivo za tiste, ki ne iščejo le adrenalina. Ena varianta takšnih doživetij je mini rafting, ki ga lahko upravljamo kar sami, primeren je za dve ali tri osebe in omogoča nekoliko bolj prilagodljivo izvedbo programa.

Ponudba za Soča rafting

Soča rafting je najbolj priljubljena atrakcija Posočja, zato jo imajo v ponudbi praktično vsi izvajalci športnih aktivnosti, ki jih v tej regiji ne manjka. Vsak turistični kraj ima svojo ponudbo. 

Za Bovec so značilne atraktivne brzice, tu je ponudba zelo dobro razvita in imamo po navadi na voljo več možnosti, torej več vstopnih mest za programe, ki ponujajo različna doživetja. 

Kobarid ima izredno slikovito okolico, je pa reka še vedno precej razgibana in ponuja nepozabno izkušnjo pri spustu z raftom. Okoli Tolmina se pogosto izvajajo programi, ki vključujejo bolj sproščujoče spuste, tu se reka nekoliko razširi in umiri. 

Hitro lahko najdemo ponudbo, ki nam najbolj odgovarja. Kar nekaj možnosti imajo tudi tisti, ki imajo kakšne posebne interese, saj so ti programi pogosto precej prilagodljivi. Nenazadnje pa se lahko tudi sami podamo na reko, če imamo plovilo in se dovolj dobro znajdemo. 

Tu se nam takoj odprejo še mnoge druge možnosti, saj je Soča rafting le ena opcija, ki jo imamo pri spustih po reki.

Za kajak Soča prav tako navduši

Druga zelo priljubljena aktivnost je kajak, Soča je tudi za spust s takšnim čolnom kot nalašč. Pravzaprav bomo kajakaše še lažje opazili na reki, pogosto opravljajo daljše poti, kajakov pa je tudi več. Veliko je tudi interesa po skupinskih spustih in po drugih programih, ki so pisani na kožo turistom. 

Kajak je odlična izbira za zanimiv vikend oddih, kot tudi v sklopu pestrega programa ob kakšnem daljšem dopustu. Vsekakor se splača raziskati možnosti, ki jih na tem področju ponuja reka Soča s pomočjo turističnih agencij.

Ljubitelji adrenalinskih spustov po razburkani reki bodo tudi s kajakom prišli na svoj račun. Pravzaprav je ravno za kajak Soča najbolj atraktivna in bomo naravne danosti soške doline še posebej dobro izkoristili. 

Poleg tega je spust s kajakom povsem edinstvena aktivnost, ki prinaša drugačno izkušnjo v primerjavi z raftom. V kajaku sedimo sami in imamo popoln nadzor nad gibanjem čolna. Rafting je skupinska aktivnost, pri kateri ne bomo mogli neposredno upravljati plovila, bolj se prilagodimo skupini in prepustimo toku. 

Oboje je lahko seveda nepozabna izkušnja, a pri kajaku imamo nekaj več možnosti, da si doživetje prikrojimo po svoje.

Za kajak Soča ponuja različne možnosti, tako kot za rafting. Spet lahko najdemo adrenalinske spuste, ki vodijo preko brzic, lahko pa tudi sproščujočo plovbo po bolj slikovitih odsekih reke. 

kajak

Posebej zanimiva je ponudba za veslanje po akumulacijskem jezeru ob Mostu na Soči, tam se izvajajo različne aktivnosti, ki so zelo prikladne tudi za turiste. Mirna gladina jezera je kot nalašč za tiste, ki se želijo najprej naučiti osnovnih spretnosti upravljanja kajaka, prav tako pa nam omogoča izvedbo odprav v lastni režiji. 

Čoln si lahko preprosto izposodimo in se zapeljemo na jezero, kar je ena izmed zelo atraktivnih možnosti, ki jih ponuja za kajak Soča. Opremo dobimo pri agencijah, ki tudi na ta način dobro odgovarjajo na interese svojih strank.

Športna oprema v ponudbi turističnih agencij

Če se v Posočje odpravljamo na kratek izlet ali vikend oddih, se verjetno ne bomo kaj dosti obremenjevali z nakupovanjem opreme, s seboj bomo vzeli le nekaj nujnih oblačil. Računamo na to, da bo športna oprema na voljo pri ponudnikih adrenalinskih aktivnosti, sploh če gre za kakšne avanture, ki vključujejo uporabo posebne opreme.

Adrenalinske aktivnosti pogosto zahtevajo kar nekaj posebnih rekvizitov. Povsem jasno je, da bomo recimo za rafting potrebovali velik gumijasti čoln, ki ga sami verjetno nimamo doma. Enako velja za kajak, čeprav je Soča zelo priljubljena tudi med kajakaši, ki imajo svojo opremo. 

A poleg tega potrebujemo tudi razno dodatno opremo, recimo tudi čelado in rešilni jopič. Pričakujemo, da bo ta športna oprema že vključena v ponudbo pri izvedbi izbranih aktivnosti. 

Pri aktivnostih, ki se izvajajo na vodi oziroma v njej, po navadi dobimo tudi neoprensko obleko, ki omogoča veliko bolj prijetno namakanje v hladni reki. Soča je namreč tudi preko poletja zelo mrzla, doseže morda kakšnih 15 stopinj.

Lastna športna oprema lahko odpre dodatne možnosti

Kljub temu, da je oprema pogosto že vključena v ponudbo ali pa si jo lahko preprosto izposodimo, je pogosto pametno premisliti tudi o tem, ali lahko na izletu dobro izkoristimo tudi svojo lastno opremo. Vsekakor se nam s tem odprejo mnoge priložnosti, recimo možnost brezskrbnega kolesarjenja, pohodništva, teka … Vse to lahko opravljamo s svojo opremo.

PRIJAVITE SE NA NOVICE

Pogoji poslovanja