Kako kupiti Bitcoin v Sloveniji?

October 13, 2021

Kriptovalute s svojimi priložnostmi pritegnejo mnoge investitorje različnih vrst. Vsekakor se na tem področju odpirajo odlične priložnosti za vsakogar, ki zna investirati, lahko pa se posreči tudi tistim, ki to naredijo le kot zanimivost. Problem je le v tem, da se težko odločimo za prave kriptokovance in včasih nakup tudi težko opravimo. Ne moremo vedno enostavno kupiti kriptovalut, ob tem tudi ne moremo vedno pričakovati, da bomo kaj zaslužili. Včasih se zdi, da bi bilo bolje kupiti loterijsko srečko, gotovo je to enostavnejša možnost kot nakup kriptovalut. Kar težko je ugotoviti, kako kupiti Bitcoin v Sloveniji, če se na ta trg ne spoznamo in nimamo vsaj malo prakse.

A ta kriptokovanec je star že več kot deset let in se je uspel v tem času dobro uveljaviti v svetu in pri nas. Posledično se dobro razvijajo tudi spremljevalne storitve, med drugim je tudi to razlog za visoko vrednost in priljubljenost tega kovanca. Zato se odpira vedno več možnosti za enostaven nakup tudi pri nas, če seveda vsaj nekoliko pobrskamo po tej ponudbi. Ne glede na to, ali se odločamo za prvi nakup ali za povečanje svojega portfelja, lahko dobimo ugodne možnosti.

Ravno za Bitcoin lahko dobimo največ ponudbe. Tu se namreč pokaže prednost priljubljenih kovancev, ki imajo boljšo podporo. Gotovo jih dobimo na prav vsaki kripto borzi, pa tudi mnoge druge možnosti se odpirajo. Ne bo težko dobiti prave priložnosti.

Ali se odločamo, kako kupiti Bitcoin v Sloveniji ali v tujini?

En izmed glavnih poudarkov decentraliziranih digitalnih valut je nenazadnje prav ta, da lahko do njih dostopa vsak, saj niso vezane na kakšno centralno organizacijo, ki nadzira izdajanje. Tako hitro ugotovimo, kako kupiti Bitcoin v Sloveniji, saj lahko vse opravimo kar preko spleta. Ni se treba omejevati na domačo državo, brez težav lahko pobrskamo tudi po rešitvah v tujini.

Ni se treba vprašati, kako kupiti Bitcoin v Sloveniji, če imamo na voljo tudi tuje borze

Seveda pa se splača najti lokalnega ponudnika, predvsem pri bančnih transakcijah. Tu imamo opravka z visokimi provizijami, od katerih služijo vsi vmesni posredniki, če želimo poslovati s tujimi borzami. Včasih sicer te provizije precej zmanjšamo, če imamo recimo na voljo možnost bančnega nakazila, a vseeno bomo imeli stroške in komplikacije, če iščemo rešitve v tujini. Pri domačih ponudnikih bomo deležni nižjih stroškov in enostavnejših transakcij, čeprav je seveda res, da bo ponudba nekoliko bolj omejena.

Odločamo se tudi glede na to, kaj sploh želimo doseči oziroma kaj nam je pri nakupu pomembno. Nekateri nujno potrebujejo vmesnik v slovenskem jeziku ali pa možnost bančnega nakazila. Drugi bolj cenijo učinkovito mobilno aplikacijo in hitre transakcije. Vse to je odločilno, ko se odločamo, kako kupiti Bitcoin v Sloveniji oziroma v tujini.

Pri tujih ponudnikih dobimo boljše možnosti za enostaven nakup s tega vidika, da lahko pobrskamo po različnih rešitvah. A tudi pri domačih ponudnikih imamo te opcije.

Kako kupiti Bitcoin v Sloveniji preko spleta?

Običajno vse opravimo kar preko spleta. To ni nujno, saj poznamo tudi druge možnosti, nenazadnje lahko dobimo kriptovalute tudi na nekaterih bankomatih. Pogosteje pa se obrnemo na spletne borze, ki se ukvarjajo s posredništvom pri nakupu kriptovalut. Tu imamo takoj široko izbiro, saj lahko dostopamo do številnih borz.

V Sloveniji takšnih borz ni – tudi tiste, ki imajo morda slovenske korenine, hitro zapustijo domačo državo in poslujejo na lokacijah, ki so bolj prijazne do velikih posredniških družb. A to niti ne naredi velike razlike, saj lahko še vedno koristimo storitve teh borz. Kar preko spleta lahko opravimo vse potrebno. Torej, kako kupiti Bitcoin v Sloveniji? Enostavno lahko to opravimo iz domačega naslanjača, če imamo napravo, ki lahko dostopa do izbrane borze. Ker nam borze ponujajo enostaven spletni vmesnik ali kar mobilno aplikacijo, s tem gotovo ne bo težav. Postopek je podoben, kot če bi preko spleta kupovali kaj drugega – treba bo opraviti registracijo, le da je treba običajno dodatno potrditi svojo identiteto. Nato lahko z izbranim plačilnim sredstvom na račun nakažemo denar in ga izmenjamo za izbrane kriptovalute.

Ni težko ugotoviti, kako kupiti Bitcoin v Sloveniji – vse lahko opravimo kar s pametnim telefonom

Bolj kot kako kupiti Bitcoin v Sloveniji se vprašamo, kdaj

Nakup kriptovalut ni kakšna velika umetnost in običajno tudi začetnikov ne ovira. Bolj problematičen bo nakup s tega vidika, da imamo opravka z nepredvidljivim trgom, ki nas lahko zavede v nepremišljen nakup in izgubo vložka. Predvsem to velja za začetnike, ki se prenaglijo pri svojem prvem nakupu.

Namesto, da bi se spraševali, kako kupiti Bitcoin v Sloveniji, smo torej bolj pozorni na to, kdaj je Bitcoin pametno kupiti. Z nakupom v pravem trenutku se namreč izognemo izgubam in nejevolji, opravimo pametno naložbo in skozi čas le spremljamo, kako vrednost naše investicije raste. To se lahko posreči tudi začetnikom, a ne tistim, ki preveč hitijo.

Po drugi strani pa je nepredvidljiv trg lahko priložnost za tiste, ki redno trgujejo in želijo izkoristiti prav vzpone in padce vrednosti valut. A ti se ne bodo spraševali, kako kupiti Bitcoin, saj imajo gotovo že pripravljene svoje valute za hitro trgovanje.

PRIJAVITE SE NA NOVICE

Pogoji poslovanja