Nepozabne avanture se odvijajo na Soči!

October 5, 2021

Ste se poležavanja na plaži že naveličali in iščete bolj zanimivo idejo za naslednje počitnice? Potem gotovo ne morete spregledati nepozabnih avantur, ki jih ponuja Posočje. 

V tem kotičku Slovenije najdemo izredno pestro ponudbo aktivnosti, ki sestavljajo povsem edinstven oddih v vsakem letnem času. Še posebej priljubljena pa je soška dolina v poletnem času, ko se tu organizirajo razne atraktivne aktivnosti, ki jih lahko izkusi vsak obiskovalec.

Ste pripravljeni na rafting in kajak?

Ob obisku Posočja je možno že s ceste občudovati smaragdno reko, ki se vije skozi dolino in povezuje glavne turistične točke te regije. Na Soči pa bo moč opaziti tudi drugačne barve, recimo rumene, rdeče in modre – to so avanturisti, ki so se podali na rafting ali kajak. 

Kar nekaj možnosti imamo za spust po reki, prav s temi aktivnostmi pa se najprej srečajo obiskovalci, željni nove avanture. Za mnoge turiste je zelo zanimiv rafting, ki je idealna skupinska aktivnost, medtem ko kajak ponuja nekoliko drugačno, a nič manj zanimivo izkušnjo.

Tako rafting kot kajak imajo v ponudbi praktično vse večje agencije, ki opravljajo vodene spuste po reki. Turistična agencija Maya ima posebej pripravljene različne programe za odprave po Soči, veliko storitev pa se opravlja tudi na drugih vodotokih in seveda v drugih kotičkih soške doline. 

Tako bodo na svoj račun prišli prav vsi avanturisti, ne glede na interese, želje in pričakovanja.

rafting

Za kajak se pogosto odločajo tisti, ki bi se radi nekoliko umaknili od turističnega vrveža in izkusili spust po reki v posebni intimi. Zelo priljubljene so kajakaške odprave za bolj izkušene kajakaše, ki se lahko sami navigirajo po reki. 

Drugače je pri raftingu, ki je priljubljen predvsem med skupinami, poleg tega je velika atrakcija za začetnike. Ker najdemo celo ponudbo na enem mestu, ne bo treba sklepati kompromisov in lahko hitro najdemo prave aktivnosti zase – tako za tiste, ki Posočje obiščejo sami, kot tudi za pare, družine in skupine.

Posočje je idealno za družinske počitnice

Oddih za celo družino je treba vnaprej dobro načrtovati, saj imamo opravka z različnimi željami in interesi. Ne moremo preprosto izbirati le aktivnosti, ki so všeč nam, upoštevamo tudi druga mnenja. Ravno zato je pametno izbrati destinacijo, ki na dlani ponuja širok nabor različnih doživetij. Za vsakogar se najde nekaj, tudi za otroke – zato je Posočje izvrstna destinacija za družinske počitnice.

Turistični ponudniki v soški dolini se pogosto osredotočajo prav na organizacijo takšnih oddihov. Pripraviti je možno celovit program, ki vključuje razgibane aktivnosti preko dneva, pa tudi dovolj prostega časa za počitek in sprostitev. 

Obenem dobimo v paketu tudi nočitev in prehrano, so pa tu ponudniki praviloma zelo prilagodljivi. Na https://www.maya.si/sportni-turizem/aktivne-pocitnice/ je primer paketa za aktivne počitnice, ki se priporoča predvsem družinam, pa tudi drugim skupinam, ki iščejo elegantno rešitev pri organizaciji skupinskega oddiha v Posočju. 

Poskrbljeno je za vse, tako da se že vnaprej izognemo raznim nevšečnostim, opravkom, stroškom in nejevolji. Hkrati imamo možnost številnih prilagoditev, tako da lahko celotno izkušnjo res prikrojimo željam cele družine.

Kaj vključuje takšna ponudba? Veliko poudarka je na pripravi celovitega programa zanimivih aktivnosti. To je odvisno od trajanja, seveda pa tudi od interesov obiskovalcev. Posočje ponuja ogromno možnosti na tem področju, od raftinga, kajaka in drugih aktivnosti na Soči do pohajkovanja po drugih kotičkih. 

rafting na Soči

Na voljo imamo kolesarjenje, plezanje, adrenalinski park, zip line, tudi skok s padalom in še marsikaj zanimivega. Bo pa paket za celovite družinske počitnice poleg aktivnosti gotovo vključeval tudi nastanitev, tu imajo velik potencial predvsem kampi, kjer je prenočevanje z družino prav posebna izkušnja. 

V celovitih paketih najdemo še opcije s kulinarično ponudbo, so pa vse te možnosti precej prilagodljive. Nič čudnega torej, da so družinske počitnice tako priljubljene, skupinski oddihi pa so kot nalašč tudi za druge skupine.

Rafting na Soči je idealen za skupine

Če obiščemo Posočje v skupini, potem nas bodo gotovo zanimale aktivnosti, ki so dobro prilagojene prav za večje število udeležencev. Ne bo treba dolgo iskati, že pri prvi turistični agenciji bomo gotovo našli ponudbo za rafting na Soči. To je namreč najbolj priljubljena aktivnost, po kateri je veliko povpraševanja in ponudbe. In to z dobrim razlogom, saj gre za res nepozabno izkušnjo, ki je pisana na kožo družinam in drugim skupinam.

Običajno se rafting na Soči izvaja v večjih skupinah, odprava lahko vključuje tudi več raftov. Tako je prostora pravzaprav za zelo veliko število ljudi, tudi kakšnih 100 jih je mogoče spraviti na reko. Bolj pogosto se seveda spusti opravljajo v manjšem številu, gotovo pa so zelo zanimive opcije, ki jih imamo za kakšnih 20 udeležencev. Rafting na Soči namreč ni le spust po reki, temveč pogosto vključuje še mnoge druge aktivnosti, s katerimi si celotno izkušnjo še bolj popestrimo.

Rafting na Soči za teambuilding

Vsekakor se rafting na Soči uvršča med idealne aktivnosti za teambuilding, zato je v ponudbi vseh turističnih agencij, ki organizirajo takšne oddihe. Je namreč skupinska aktivnost, ki zahteva nekaj sodelovanja in povezovanja, hkrati pa pušča odprte tudi mnoge možnosti za dodatne aktivnosti na reki. Pogosto vključuje spust po Soči kak postanek, premor za plavanje ali poležavanje na plaži, lahko tudi kakšen piknik na bregu reke. Ob tem se lahko opravljajo še druge dejavnosti, ki skupino povezujejo in krepijo medsebojne vezi. Tako je rafting na Soči res idealen za teambuilding, pa tudi za družinske počitnice in za druge aktivne počitnice, ki vključujejo večjo skupino ljudi. Takšne odprave so zelo prilagodljive in jih lahko do potankosti prikrojimo interesom vsake skupine.

PRIJAVITE SE NA NOVICE

Pogoji poslovanja