Opremite pisarno funkcionalno in udobno

October 15, 2021

V pisarni želimo doseči optimalno ureditev za uspešno delo. Ne moremo pa ciljati preprosto le na maksimalno storilnost, upoštevati moramo cel kup različnih faktorjev, ki odločajo o tem, kakšen bo končni učinek. 

Predvsem mora oprema poslovnih prostorov odgovarjati uporabnikom in njihovim interesom, da se bodo delavci na svojem delovnem mestu res dobro počutili. 

V sodobnih pisarnah in na drugih delovnih mestih se vse pogosteje pojavlja zelo domiselno izbrano pohištvo in oprema, s katero dosegamo izvrstne učinke.

Kakšna oprema poslovnih prostorov sodi v naše delovno okolje?

Izbire je ogromno, a odločitev ni enostavna. Včasih imamo opravka s kakšnimi zelo neugodnimi odločitvami, pogosto je oprema poslovnih prostorov tudi precej draga, sploh če hkrati opremljamo celotno pisarno ali drugo večje delovno mesto. 

Poleg tega moramo upoštevati še razne druge dejavnike, ki ob nakupu opreme morda še ne pridejo močno do izraza.

A vseeno se lahko orientiramo vsaj po tem, da poznamo potrebe in želje uporabnikov opreme. Ponudba je zelo široka, na Marc-interieri dobimo raznovrstno pisarniško pohištvo in opremo, tako da bo gotovo možno najti pravo rešitev za vsak namen. 

Osredotočimo se na tiste kose, ki omogočajo nemoteno opravljanje dela na delovnem mestu. Poleg funkcionalnosti za delovne obveznosti pa nato upoštevamo še udobje in prijetno občutje za uporabnike, sploh če gre za pohištvo, ki bo redno v uporabi. 

oprema poslovnih prostorov

Pogosto je oprema poslovnih prostorov stalno v uporabi preko celega delovnega dne, zato mora biti vsekakor udobna, a tudi vzdržljiva in odporna na razne obremenitve, da je ne bomo morali kar naprej menjati. 

Ravno zato se splača posegati po kakovostnih kosih, ki nas ne bodo pustili na cedilu, tudi če to zahteva nekoliko večjo investicijo.

Oprema poslovnih prostorov ponuja veliko izbire, tako da se lahko osredotočimo na tiste kose, ki bodo dejansko naredili najboljši vtis v naših poslovnih prostorih. 

Pametno je, da najprej izberemo tiste kose, ki imajo najbolj neposredno vlogo pri opravljanju službenih obveznosti.

Pisarniško pohištvo, brez katerega ne bo šlo

Vsako delovno mesto je po svoje edinstveno in ima posebne zahteve tudi pri opremljanju. Potrebujemo pisarniško pohištvo, ki je dobro prilagojeno za takšno vlogo. 

Vprašati se moramo torej po tem, kakšne so specifične zahteve našega delovnega mesta.

Včasih najdemo na to vprašanje precej enostaven odgovor. Predvsem to velja za klasične pisarne, v katerih se opravlja delo za pisalno mizo. Potrebovali bomo seveda samo mizo ter ustrezen stol, to je osnovni komplet opreme, s katero poskrbimo za ustrezno izhodišče za opravljanje dela. 

Pogosto je to že vse pisarniško pohištvo, ki ga pravzaprav neposredno uporabljamo pri delu – to velja za mnoge pisarne, kjer opravljamo delo z računalnikom, pa tudi za razne druge službene naloge potrebujemo le stol in mizo.

Vključuje pa pisarniško pohištvo še razne druge kose, ki so lahko prav tako pomembni. Ne gre le za opremo, ki jo pri delu neposredno uporabljamo. Ureditev delovnega mesta mora upoštevati tudi druge potrebe, potrebujemo recimo odlagalne površine, dovolj prostora za shranjevanje raznega pisarniškega materiala in dokumentacije, pa tudi razne dodatke, kot so obešalniki za oblačila. 

Kaj hitro se izkaže, da potrebujemo pravzaprav kar obsežen komplet pohištva, tudi če to niso le kosi, ki jih pri delu neposredno uporabljamo. 

Še bolj zahtevna bo izbira na delovnih mestih, kjer se delo ne opravlja le za mizo, temveč potrebujemo še drugo kritično pisarniško pohištvo.

pisarniško pohištvo

Poleg tega se ne moremo omejiti le na klasično pohištvo in predmete, ki jih najdemo v pisarni. O izkušnji pri delu močno odloča tudi ureditev samega prostora, pogosto ima to še veliko večji učinek na počutje na delovnem mestu. 

Ravno zato so priljubljene velike, prostorne in svetle terase, izogibamo pa se utesnjenim in mračnim kotičkom, ki sicer ponujajo boljši izkoristek površine, a bistveno slabšo izkušnjo pri delu.

Veliko razliko naredijo steklene predelne stene

Tu je treba najti ustrezen kompromis med zasnovo objekta in prostorov ter opremo, ki jo vgradimo. Včasih nimamo velikih težav in se lahko močno prilagodimo, če je treba recimo zamenjati kakšno pohištvo. 

Včasih pa imamo v načrtu veliko večje prilagoditve, ki jih ne moremo tako enostavno opraviti. A ravno takšne spremembe imajo lahko največji učinek, kar potrjujejo steklene predelne stene. To je izredno posrečen dodatek, ki je pravzaprav značilen prav za sodobne pisarne. 

Na različnih delovnih mestih se velike steklene predelne stene odlično obnesejo, saj imajo številne prednosti. 

Bodo pa že na prvi pogled povsem spremenile prostor in takoj naredile veliko boljši vtis na vse, ki v pisarno vstopijo, naj so to zaposleni ali pa kakšni obiskovalci.

Prednosti, ki jih imajo steklene predelne stene

Gotovo je treba med ključnimi prednostmi takoj omeniti lastnosti stekla. Steklene predelne stene prepuščajo svetlobo in učinkovito osvetlijo notranjost objekta. Svetlo delovno mesto je ključno za visoko storilnost in dobro počutje. 

Omogoča uspešno opravljanje mnogih službenih obveznosti, hkrati pa z naravno svetlobo nadomestimo potrebo po umetnem osvetljevanju površin, tako tudi kaj prihranimo.

Imajo pa steklene predelne stene predvsem to vlogo, da površino učinkovito razmejijo, ne da bi jo morali tudi vizualno zapreti. Uredimo lahko idealno pisarno, v kateri bomo dobro izkoristili vsak kotiček razpoložljive površine, hkrati pa to ne bodo postali temni in utesnjeni kotički za posamezne zaposlene. 

Enostavno oblikujemo posamezne pisarne in druge prostore, dosežemo pa tudi učinek odprtega prostora. Tu nam predelne stene za pisarno ponujajo veliko fleksibilnosti in jih lahko lepo prilagodimo po svojih željah.

Piko na i doda še čudovita vizualna podoba, ki jo imajo steklene predelne stene. 

Na ta način dobimo podobo sodobne pisarne, ki že takoj dosti pove o tem, koliko podjetje da na svoj ugled in na počutje svojih zaposlenih. Predvsem so steklene predelne stene priporočljive za prostore, v katerih sprejemamo tudi stranke, partnerje in druge pomembne obiskovalce.

Pri delu najbolj pomaga aktivni stol

Same po sebi pa se stene ne uporabljajo pri delu, zato jih dobro izkoristimo pri oblikovanju prostorov, nato pa se raje posvetimo ključnim kosom pohištva, ki dejansko odločajo o udobju in počutju zaposlenih med delom. 

V večini sodobnih pisarn in na mnogih drugih delovnih mestih je daleč najpomembnejši element v tem oziru pisarniški stol. Zato se pogosto radi odločamo za aktivni stol, ki nam pomaga pri doseganju kar najboljšega udobja in optimalne storilnosti pri delu.

Takšna ponudba cilja predvsem na uporabnike, ki na stolu sedijo po osem ur na dan ali celo več. Takšni uporabniki potrebujejo aktivni stol, ki razbremenjuje telo in preprečuje pojav težav, ki so povezane z dolgotrajnim sedenjem. 

Marc interieri ponuja prav takšno ponudbo, najdemo lahko operativne aktivne stole, ki so posebej prilagojeni uporabi na sodobnih delovnih mestih. Če nameravamo pri delu večino časa sedeti, lahko za svoje zdravje in počutje največ naredimo z izbiro kvalitetnega stola. 

Ne moremo se zanašati na stole, ki niso posebej prilagojeni za takšen namen, splača se investirati v kakovostno opremo, ki je oblikovana tako, da pri sedenju telo kar se da razbremeni.

Ravno to je glavna funkcija, ki jo ima aktivni stol. Spodbuja aktivno sedenje, to pa pomeni, da razbremenjuje telo. V sedečem položaju hrbtenica stalno prenaša velike obremenitve, ki vodijo v bolečine in poškodbe. 

Aktivni stol spodbuja vzdrževanje pravilnega položaja pri dolgotrajnem sedenju, pri tem pa se obremenitve prerazporedijo tudi na druge dele telesa. 

Veliko dela prevzamejo različne mišične skupine, ki so bolj primerne za to nalogo, tako da ne bo poškodb in težav s hrbtenico.

Morda bo aktivni stol zbudil kar nekaj zanimanja in tudi začudenja, saj je to pohištvo, ki je pogosto zelo domiselno zasnovano in ne izgleda kot običajni pisarniški stol. 

Včasih se uporabljajo celo gimnastične žoge za sedenje, na katerih telo vzdržuje ravnotežje z aktivacijo različnih mišičnih skupin. Vse to so lahko dobre rešitve, seveda pa lahko aktivni stol nadomestimo tudi s kakšnim drugim ergonomsko zasnovanim stolom.

Ni nujno, da bo ergonomski stol nenavaden

Sodobni pisarniški stoli so zelo dobro prilagojeni svoji nalogi in načeloma učinkovito razbremenjujejo telo pri dolgotrajnem sedenju. Za to je seveda najboljši ergonomski stol, ki je posebej zasnovan za ta namen. 

Ni nujno, da bo to aktivni stol, v ponudbi najdemo tudi druge, manj vpadljive stole, ki so za mnoge pisarne bolj primerni. V spletni trgovini marc-interieri.si je zelo zanimiva ponudba, ki odgovarja na potrebe mnogih kupcev, ne le tistih, ki opremljajo svojo pisarno.

Nenazadnje je ergonomski stol vsestranski, pogosto se uporablja tudi doma. Potrebujemo udoben stol, ki preprečuje neustrezne obremenitve telesa. Kakovostno pohištvo nam močno pomaga pri mnogih aktivnostih, tako pri delu kot tudi pri hobijih, sproščanju in počitku. 

Ravno zato je ta ponudba zelo zanimiva in ponuja marsikaj, ne le nenavadnih aktivnih stolov ali pa klasičnih pisarniških stolov. Hitro lahko najdemo pravo rešitev za vsak namen, sploh če smo pripravljeni pobrskati tudi po višjem cenovnem razredu.

Ni vsak ergonomski stol dober

Moramo se namreč zavedati, da je oznaka ergonomski stol pogosto tudi zgolj tržni prijem, s katerim proizvajalci premamijo kupce. 

Že res, da imajo takšni stoli morda kak ergonomski element in so premišljeno oblikovani, a dražji stoli na tem področju res izrazito prevladajo in upravičijo svojo ceno. Razlike so že v dizajnu, ki bolje sledi ergonomskim smernicami, nato pa tudi v uporabljenih materialih, ki močno odločajo o udobju in počutju. 

Takšni stoli so tudi bolj vzdržljivi in odporni, so tudi bolj prilagodljivi in lepše izgledajo. 

PRIJAVITE SE NA NOVICE

Pogoji poslovanja