Označite svoje izdelke s pravimi etiketami!

November 8, 2021

Proizvodnja izdelkov zahteva tudi dosti dela s pakiranjem in označevanjem, preden jih lahko pošljemo na prodajne police ali v uporabo končnim uporabnikom.

Nekatere oznake so zahtevane, druge pa so le dobrodošle ali pa imajo kakšne posebne funkcije, ki jih želimo izkoristiti. V vsakem primeru se moramo lotiti označevanja tako, da bomo prišli do kar najboljših rezultatov, to pa je možno le, če imamo kvalitetne etikete in nalepke.

Etiketa omogoča enostavno in učinkovito označevanje izdelkov

Obstajajo različne rešitve za označevanje izdelkov. Včasih lahko veliko naredimo že pri sami proizvodnji in pri delu z izdelki, pogosteje pa se osredotočimo na končno embalažo, ki nam pri oblikovanju pušča proste roke.

Običajno se za dodatno označevanje uporablja etiketa, ki lahko prikazuje najrazličnejše informacije, hkrati pa pritegne pozornost in prepriča v nakup.

načrtovanje in izris etikete

Etiketa ima velik potencial, če ga znamo izkoristiti. Seveda pa lahko služi tudi le za posredovanje nekaterih osnovnih informacij, odvisno od tega, za kaj se dejansko uporablja. Ravno zato pa je pametno, da imamo na voljo raznovrstne etikete in možnost poljubnega oblikovanja.

To omogočajo tiskarne, ki se ukvarjajo z etiketami in nalepkami, pri nas ima takšno ponudbo Artislinija.

Strokovnjaki lahko pripravijo etikete za različne namene, ta material je možno povsem prilagoditi potrebam vsakega naročnika, tako da bomo gotovo prišli do kakovostnega končnega izdelka in odličnega rezultata.

Vsaka etiketa ima pomembno funkcijo, ki je ne smemo preprosto zanemariti, zato se splača v pripravo, tisk in uporabo vložiti dovolj truda.

Seveda zahteva etiketa tudi določeno finančno investicijo, sploh v večjih podjetjih, kjer imamo s proizvodnjo in pakiranjem izdelkov veliko dela.

Med pogostimi uporabniki etiket in nalepk so tudi druga podjetja, recimo s področja skladiščenja, transporta in logistike nasploh.

Prav tako se pogosto uporabljajo varnostne in opozorilne nalepke ter druge nalepke, s katerimi se pogosto srečujemo.

Takšne materiale moramo imeti vedno pri roki, zato se splača pravočasno poskrbeti za nabavo.

Pogosto potrebujemo etikete na roli

Včasih se pripravljajo etikete po naročilu, oblikujemo jih na podlagi svojih potreb. Imamo popolno svobodo in lahko pripravimo zelo atraktivne nalepke, ki se po navadi uporabljajo za opremljanje izdelkov in embalaže.

Dosegamo različne učinke, po navadi ciljamo tudi na to, da je etiketa vizualno atraktivna in pritegne pozornost potencialnih kupcev.

Imamo pa lahko tudi druge interese, ki zahtevajo natančno oblikovanje etiket po naročilu. To so recimo črtne in QR kode, ki so precej enostavne, a morajo biti natančno natisnjene.

Enako velja za druge etikete, ki prikazujejo kritične informacije za delo. Nekoliko drugačne pa so etikete na roli, ki jih ne pripravljamo vedno po naročilu. To so nalepke, ki jih potrebujemo v različnih okoljih in se uporabljajo za nujno označevanje.

Pogosto so etikete na roli tiste, ki jih potrebujemo za označevanje potencialnih nevarnosti. To so varnostne nalepke, ki so določene s posebnimi predpisi – potrebujemo točno določene nalepke, pri katerih so že določeni piktogrami in velikosti, tako da kakšne prilagoditve niti niso možne.

etiekta na roli

Ravno zato pridejo v poštev etikete na roli, saj nam trgovci že ponujajo točno tisto, kar potrebujemo. Dobimo lahko zalogo nujnih varnostnih in opozorilnih nalepk, v prodaji pa so tudi druge etikete na roli, ki jih pogosto potrebujemo v nekoliko večjem številu.

Seveda pa se tudi etikete na roli lahko poljubno oblikujejo.

Nenazadnje imamo pogosto veliko dela z označevanjem mnogih izdelkov in potrebujemo večje število enakih nalepk. Najbolje bo pripraviti etikete na roli, da imamo dovolj materiala, ki ga naposled tudi enostavno uporabimo. To je za poslovne potrebe praviloma kar najboljša možnost, da se ne ukvarjamo z drugimi vrstami materiala.

Rola je zelo praktična in omogoča enostavno uporabo, na ta način pa brez težav dobimo tudi večjo zalogo nalepk za poslovno uporabo.

PRIJAVITE SE NA NOVICE

Pogoji poslovanja