Potrebujete servis vaših avtomatskih vrat?

October 5, 2021

Avtomatska vrata imajo izredno pomembno nalogo v vsakem objektu, kjer jih uporabljamo. Skrbijo za nemoten prehod obiskovalcev, pogosto prav tam, kjer imamo veliko ljudi in morajo vrata povsem brezhibno delovati. Za to poskrbi dober pogon za drsna vrata, a seveda moramo za delovanje tudi sami poskrbeti z rednim vzdrževanjem in servisiranjem.

Za zanesljivo delovanje izberemo dober pogon za drsna vrata

Prav od pogona je v največji meri odvisno delovanje drsnih vrat na dolgi rok. Hitro lahko pride do kakšnih težav, če nimamo kakovostnih mehanizmov. Drsna vrata pokažejo razne pomanjkljivosti, začnejo se zatikati ali škripati, morda pa se sploh ne bodo odprla. To so velike težave, če se na vrata močno zanašamo.

Zato pridejo že v izhodišču v poštev le napredne rešitve, pri katerih ne sprejemamo kompromisov. Izbrati je treba izkušenega izvajalca, ki bo izdelal avtomatska vrata po meri in zagotovil brezhibno delovanje. Tu se odločamo za kakovosten pogon za drsna vrata, ki nas ne bo pustil na cedilu. Že res, da lahko pogosto dobimo tudi kakšne cenejše pogone, ki imajo le osnovne funkcije, a splača se izbrati kakovostno in zanesljivo opremo, saj ima pogon ključno vlogo pri tem, kako dobro bodo vrata delovala na dolgi rok.

Ne zanemarimo pa še drugih elementov avtomatskih vrat. To so pogosto še drsna vodila oziroma druga vodila, po katerih se vrata premikajo. Ravno ta so lahko problematični kos, ki povzroča škripanje in zatikanje. Avtomatska vrata morajo delovati neslišno in brezhibno, kakršnekoli težave so že razlog za skrb. Nova vrata običajno s tem nimajo težav, se pa že kmalu pokažejo kakšne težave, če se odločimo za slaba vrata. Poleg tega so takšni znaki pogosto tudi simptom pomanjkljivega vzdrževanja ali preobremenitve vrat. V takšnem primeru moramo težave hitro prepoznati in jih odpraviti, dokler je to še možno opraviti brez zelo zahtevnih posegov.

drsna vrata avtomatska

Servis avtomatskih vrat

Najboljša rešitev je v takšnih primerih vsekakor servis avtomatskih vrat. Seveda je pametno za vrata tudi sicer dobro skrbeti, ne le takrat, ko se pojavijo kakšne težave. Že v izhodišču izberemo zanesljiva in kakovostna vrata, ki bodo dobro delovala. Nato pa zanje dobro skrbimo. Predvsem jih ne preobremenjujemo, kar je pogost vzrok za težave. Pri dolgoročnem delovanju pa smo pozorni na elemente, ki so pri normalnem delovanju vrat najbolj obremenjeni. To so predvsem drsna vodila, ki jih je treba občasno vzdrževati.

Za nekatera vzdrževalna opravila lahko poskrbimo kar sami, čeprav je seveda za servis avtomatskih vrat pametno izbrati zanesljivega strokovnjaka. Kar dosti dela bo namreč tudi z rednim vzdrževanjem in servisiranjem, gotovo se ne želimo sami ukvarjati s temi pomembnimi nalogami, ki jih tudi ne moremo vedno enostavno opraviti. Zato se običajno opravlja pogodbeno vzdrževanje, ki zagotavlja brezhibno delovanje drsnih oziroma avtomatskih vrat. Na ta način lahko zagotovimo brezhibno delovanje vrat, poleg tega pa dosežemo tudi dolgo življenjsko dobo. Če obveznosti na področju vzdrževanja zanemarimo, pa se bodo hitro pojavile težave, zato tega gotovo ne smemo prepuščati naključju.

Še bolj pomemben je servis avtomatskih vrat v primeru, da pride do kakšnih težav z vrati, včasih se te pojavijo kljub rednemu vzdrževanju. Takrat se zelo dobro izkažejo serviserji, ki so odzivni in fleksibilni ter težave hitro odpravijo. Na https://www.avtomatska-drsna-vrata.si/pogodbeno-vzdrzevanje so na voljo možnosti za pogodbeno vzdrževanje in hitro servisiranje avtomatskih vrat. Tako dobimo strokovnjaka, ki bo v pripravljenosti in lahko hitro odpravi težave z vrati. Glede na to, da se avtomatska vrata pogosto uporabljajo kot vhodna vrata za pomembne objekte in prostore, si ne moremo privoščiti kakšnih izpadov ali težav pri delovanju. Potrebovali bomo serviserja, ki bo takoj priskočil na pomoč in v kratkem času odpravil težave, tu se vsekakor splača staviti na dobre serviserje.

avtomatska vrata

PRIJAVITE SE NA NOVICE

Pogoji poslovanja