Pri prenovi hiše vas čaka tudi selitev. Naj bo kar se da enostavna in hitra!

October 1, 2021

Prenova hiše je pogosto kar velik projekt, ki se ga je treba lotiti premišljeno. Ne gre namreč le za gradbena dela, ki jih prenova vključuje, temveč se pogosto posvečamo tudi nekaterim drugim obveznostim, ki pridejo s prenovo. Lahko se zgodi, da na te kar nekoliko pozabimo, če se preveč osredotočamo prav na samo prenovo. Tako recimo ne pomislimo na to, da se bo treba morda začasno preseliti oziroma stanovanjskih prostorov med prenovo ne bomo mogli uporabljati. Tako je lahko prenova hiše kar zahteven postopek, ki ne vključuje le gradbenih del, temveč tudi začasno selitev. Na vse to je treba pravočasno pomisliti, da lahko prenovo izpeljemo kar se da hitro in enostavno.

Seveda je vse odvisno od tega, kaj prenova hiše pravzaprav vključuje. V nekaterih primerih so ti posegi dokaj enostavni in ne bo velike potrebe po spremembah v vsakdanu. Če se uporablja suhomontažna gradnja, je pogosto možno vsa dela opraviti že v enem dnevu z minimalnimi posegi v obstoječe prostore. Nekaj dela vseeno bo in verjetno prostorov ne bomo mogli povsem nemoteno uporabljati, a vseeno je možno takšne projekte izvesti zelo elegantno. A prav tako je možno, da bo gradnja zahtevnejša in se bo treba umakniti iz prostorov.

Kdaj prenova hiše zahteva selitev?

Pogosto to velja za kakšne večje obnove, predvsem sanacije starejših objektov ali pa adaptacije prostorov, ki jih želimo bolje izkoristiti. Lahko pa je prenova hiše zahtevnejša tudi pri kakšnih na videz lažjih posegih, če ti vključujejo dejansko gradnjo. Že če je treba zgraditi nove stene ali če pripravljamo novo pohodno površino, bo treba nekaj časa počakati, preden bodo prostori vseljivi. V tem času se bomo umaknili nekam drugam, zelo pomembno pa je še to, da ne pozabimo na opremo, ki jo je treba prav tako umakniti. Tako prenova hiše ni le gradbeni projekt, temveč zahteva še drugo organizacijo.

selitev4

Ob gradnji včasih potrebujemo tudi najem skladišča

Da bi lahko vso opremo spravili na varno in prostore čim bolje pripravili na prenovo hiše, je pametno imeti ustrezno skladišče. Pomislimo na opremo in pohištvo, ki ga imamo doma – te opreme je pogosto dovolj, da z njo dobro napolnimo več stanovanjskih prostorov, torej bomo potrebovali tudi veliko prostora, če jo želimo nekam umakniti. Pogosto se za najboljšo rešitev izkaže kar najem skladišča. To je zelo elegantna rešitev, ki nam ponuja obilo prostora prav za tak namen. Seveda pa ne moremo vedno računati na to, da bomo imeli na dosegu roke pravo skladišče, ki ga lahko najamemo za ugodno ceno.

Tu je pametno v delo vložiti nekaj več premisleka in truda. Ponekod imamo na voljo zelo dobre rešitve in bomo dejansko našli pravo skladišče v bližini in po ugodni ceni. A to je lahko prej izjema kot pravilo. Najbolje bo, da se o razpoložljivih možnostih pravočasno pozanimamo. Na pomoč lahko priskoči tudi selitveni servis, ki ima v ponudbi najem skladišča, te možnosti najdemo tudi pri selitvenemu servisu Alemat na https://alemat.si/skladiscenje.html. Tako bomo na enem mestu dobili kompletno ponudbo, ki prenovo hiše močno poenostavi, sploh če je obenem potrebna tudi selitev oziroma prevoz pohištva in opreme.

Ponudbe za kratkoročni najem skladišča so zelo ugodne in jih lahko dobro izkoristimo pri prenovi hiše oziroma pri selitvi. Prav tako lahko dobimo različne prostore, kamor pospravimo svojo opremo, pogosto pa so v storitev vključene še druge ugodnosti, morda tudi prevoz opreme. Za to seveda poskrbijo izkušeni selitveni servisi, ki imajo res celovito ponudbo za svoje stranke. Ni pa nujno, da bomo vedno dobili tako dobre rešitve, čisto možno je, da bo treba za pravo ponudbo dobro pobrskati in izbrati ponudnika, ki nam najbolj ustreza. To velja tudi za kakšne enostavnejše selitve, na kar moramo biti zelo pozorni. Običajno lahko dobimo kar široko ponudbo selitvenih servisov, a ne moremo vedno pričakovati, da bodo ponujene rešitve res najboljše za naš primer.

Kaj ponuja za selitve Ljubljana?

Pogosto je v osredju pozornosti za selitve Ljubljana. To je seveda povsem normalno, saj imamo v prestolnici večje število ljudi, predvsem pa je tam veliko poslovnih prostorov in drugih objektov, ki so pogosto predmet selitve. Ljubljana nam zato ponuja širok nabor selitvenih storitev, po katerih se splača pobrskati, če se pripravljamo na tak postopek. Ponudniki so zelo dobro prilagojeni različnim nalogam, ki jih imamo v Ljubljani – to so lahko selitve delovnih mest, lahko pa seveda tudi selitve običajnih stanovalcev. Za vse to je pametno izbrati prilagodljiv selitveni servis, ki se bo dobro izkazal v praktično vsakem primeru.

Najbolje se za selitve Ljubljana izkaže v primeru, da imamo opravka s kakšno enostavnejšo selitvijo. Tudi v tem primeru bo treba sicer pozorno načrtovati celoten postopek in ga tudi dobro izvesti. A selitev ne bo problematična, če gre le za prevoz pohištva in opreme na novo lokacijo. Drugače je v primeru, da imamo opravka s kakšnimi posebnimi izzivi, recimo če imamo občutljiv in dragocen tovor ali pa da selitev poteka med kakšnimi slabo dostopnimi lokacijami. V takšnem primeru bomo gotovo poiskali ponudbo izkušenega in prilagodljivega selitvenega mojstra. Selitveni servis Alemat ponuja širok nabor storitev, ki jih zahteva za selitve Ljubljana. Pričakujemo lahko, da bo možno v vsaki situaciji najti pravo rešitev.

Storitve, ki pridejo pri selitvi v Ljubljani še posebej prav

Nekatere storitve posebej izstopajo pri takšnih selitvah. Predvsem gre izpostaviti kakšne enostavnejše storitve, ki so tudi cenejše, a omogočajo zelo hitro in preprosto selitev. S takšnimi nalogami se selitveni mojstri najpogosteje srečujejo. Imamo pa tudi vrsto drugih možnosti, recimo pomoč pri razstavljanju in ponovni montaži pohištva in opreme. Nekateri mojstri se ukvarjajo z zahtevnimi selitvami, nudijo tudi zavarovanje za dragocen tovor in podobno. Te možnosti se splača izkoristiti, da pridemo do kar najboljše izkušnje pri izvedbi selitve.selitve Alemat

Včasih potrebujemo le prevoz pohištva

Pametno je dobro premisliti o tem, katere storitve pravzaprav potrebujemo. Ne bomo vedno ciljali na napredne storitve izkušenih selitvenih mojstrov, včasih potrebujemo le prevoz pohištva in nekaj pomoči pri tem delu. V tem primeru bomo deležni tudi veliko cenejše ponudbe, ne da bi morali ob tem sprejemati kakšne kompromise. Tudi to ponudbo dobimo pri dobrih selitvenih servisih, na Alemat.si je moč najti atraktivno ponudbo za lažje selitve.

Običajno to vključuje izposojo ustreznega dostavnega vozila, kar je morda že vse, kar pravzaprav potrebujemo. Vsekakor lahko prevoz pohištva opravimo tudi sami, če imamo ustrezno vozilo in smo se pripravljeni nekoliko potruditi pri razstavljanju in prenašanju opreme. Lahko pa ob vozilu najamemo tudi selitvenega mojstra, ki nam pri tem pomaga. To je zelo dobra rešitev za lažje selitve, saj se močno razbremenimo, ne da bi imeli visoke stroške s kakšnimi zahtevnejšimi storitvami. Te možnosti se splača izkoristiti, saj ponujajo zelo dobro končno izkušnjo. A pozor, tudi prevoz pohištva je lahko presenetljivo zahteven!

Zahtevni primeri za prevoz pohištva

Pomislimo že na nerodne kose, ki jih ne moremo enostavno prevažati z avtomobilom. Že z demontažo in prenašanjem bo veliko dela. Prav tako je treba pohištvo običajno dostaviti prav do stanovanja, to lahko pomeni prenašanje po stopnicah, kar je zelo nerodno. Omenimo še kakšno bolj občutljivo ali dragoceno pohištvo, pri tem gotovo ne želimo preveč tvegati. Vse to so zahtevnejši izzivi pri selitvah, na katere morda ne pomislimo, če potrebujemo le prevoz pohištva. A v resnici se splača tudi v takšnih primerih delo v večji meri prepustiti selitvenemu servisu.

PRIJAVITE SE NA NOVICE

Pogoji poslovanja