Ricinusovo olje se uporablja tudi v kozmetiki

October 25, 2021

Ricinus je znan kot strupena rastlina, ki se je po navadi izogibamo. A zanimivo je, da lahko iz njega izdelamo tudi zelo blagodejne kozmetične izdelke, ki so v zadnjem času vedno bolj priljubljeni. Tako se uporablja predvsem ricinusovo olje, ki je pogosto priporočljiva izbira v primerjavi s sintetičnimi sredstvi, ki se prav tako uporabljajo za nego občutljivih telesnih tkiv. Izdelki iz ricinusa so zanimivi za tiste, ki želijo narediti nekaj dobrega za svoje telo in odkriti alternative, s katerimi lahko dosežejo boljše učinke.

Ni nujno, da gre za kakšna posebna sredstva. Ricinusovo olje namreč dobimo tudi v lekarni, to je naravno prečiščeno olje, ki je pripravljeno za raznovrstno uporabo. Takšno ponudbo ima spletna lekarna na https://www.moja-lekarna.com/ricinusovo-olje-kvalitetno-in-visoko-precisceno-100-g, najdemo pa tudi druge opcije.

Za kaj se uporablja ricinusovo olje?

Možnosti uporabe so raznovrstne. Predvsem se ricinusovo olje uporablja za čiščenje kože in nego občutljivih telesnih tkiv. To so tkiva, ki se hitro obnavljajo in zato potrebujejo več nege. Poleg kože gre izpostaviti recimo lase, nohte, trepalnice in obrvi. Za vsa ta tkiva je lahko ricinus zelo koristen, če ga znamo pravilno izkoristiti.

Predvsem pa se ricinusovo olje uporablja za zdravljenje težav s kožo. Tudi v medicini ima pomembno vlogo, recimo pri odpravljanju aken in drugih kožnih težav. Pričakujemo lahko odlične učinke, saj ima ricinus za takšen namen številne prednosti.

Ricinusovo olje in njegove prednosti

Izpostaviti gre predvsem to, da gre za naravno kozmetično sredstvo, ki je zelo prijazno do kože. Čeprav se olje pridobiva iz strupene rastline, ima za človeško telo blagodejen učinek in ga lahko s pridom izkoristimo. Tako bomo gotovo zelo zadovoljni s končnim učinkom – nič čudnega, da je ricinusovo olje vedno bolj priljubljena alternativa sintetičnim kozmetičnim izdelkom, ki se uporabljajo za čiščenje kože na obrazu. Primerno je tudi za občutljivo kožo, ki ne prenaša dobro agresivnejših sredstev.

ricinusovo-olje-za-zdravje

PRIJAVITE SE NA NOVICE

Pogoji poslovanja