Strokovnjaki trdijo – parket bo vedno ostal v modi!

November 1, 2021

Se lotevate gradnje ali prenove svojega stanovanja? Veliko dela bo predvsem z izbiro in vgradnjo talnih oblog. Na tem področju bo dosti dela že z izbiro, saj je na voljo kar nekaj različnih možnosti, ki lahko ponudijo dokaj dobro izkušnjo. Seveda pa ne ciljamo na dokaj dobro izkušnjo, temveč na neprekosljivo izkušnjo, visoko kakovost bivanja in čudovit vizualni izgled stanovanja – vse to nam nudi parketarstvo, ki lahko pripravi kvaliteten parket.

Med vsemi talnimi oblogami namreč prav v tem primeru lahko pričakujemo najboljši končni učinek. Ravno zato je parket tako priljubljena izbira, najdemo ga v praktično vsakem domu, pa tudi v mnogih drugih objektih. Predstavlja prav tiste odlike, ki jih najbolj cenimo. Sploh če se odločimo za parketarstvo, ki ponuja prilagodljive rešitve za vsakega naročnika.

Storitve, ki jih nudi parketarstvo

S pomočjo izkušenega mojstra lahko tudi lažje pridemo do dobrih idej pri opremljanju stanovanja. Parketarna Jager ima v ponudbi kar nekaj različnih rešitev, ki koristijo takšnim interesentom. Ne nudi le izdelave in polaganja parketa, temveč tudi strokovno svetovanje, meritve in načrtovanje. Tako bo možno priti do kar najboljšega končnega rezultata, tudi če sami morda nimamo ustreznih kompetenc, da bi lahko izbirali med številnimi možnostmi na tem področju. Računamo na to, da bo parketarstvo močno olajšalo pomembne odločitve, tako da se bomo brezskrbno odločili za tisti parket, ki nam bo dejansko najbolj po godu.

Seveda pa je v končni fazi pomembno predvsem to, da ima parketarstvo kvaliteten parket in da lahko zagotovi brezhibno strokovno montažo. Ravno od tega je odvisno, kako zadovoljni bomo na dolgi rok, zato se splača v izbiro pravih rešitev že v začetni fazi vložiti nekaj več truda. Našli bomo parketarstvo s pravo ponudbo, ki jo lahko dobro izkoristimo. Nekatere značilnosti dobrih ponudnikov so vezane na kakovost materiala in ponudbe, mnoge odlike pa bomo prepoznali tudi v drugih storitvah in samem pristopu pri pripravi talnih oblog.

parket-3

Parket ima mnoge prednosti v primerjavi z drugimi talnimi oblogami

Odločamo se med številnimi možnostmi, ki lahko ponudijo dober končni rezultat. Pretehtati moramo številne faktorje, ki odločajo o izbiri, vsak stanovalec pa ima svoje prioritete. Tako ne moremo zatrditi, da je ena sama odločitev tista prava, v vsaki situaciji lahko pridemo do prave rešitve le na podlagi svojih želja in potreb. Po navadi pa lahko računamo na to, da bo parket ponudil zelo prepričljivo možnost, o kateri se splača premisliti.

Lesene talne obloge so precej vzdržljive in odporne, kar je kot nalašč pri opremljanju doma. Iščemo trajne rešitve, s katerimi ne bo težav. Kakovosten parket dobro prenaša obremenitve skozi leta uporabe, tako da lahko pričakujemo, da bomo zadovoljni tudi v primeru, da za tla ne skrbimo tako dobro. Vzdržljive vrste lesa lahko zdržijo večje obremenitve in skozi več generacij stanovalcev brez težav opravljajo svoje delo, česar pri večini drugih talnih oblog ne moremo pričakovati.

Še ena neprekosljiva prednost, ki jo ima parket, je čudovit vizualni izgled. Mnoge druge talne obloge se pripravljajo v imitaciji lesa, saj je ravno to najlepši vizualni poudarek, ki ga lahko dosežemo s talnimi oblogami. Pravi les ima seveda najboljši učinek, zato je parket vedno v modi. Pričakujemo lahko, da bo možno prostore zelo lepo urediti, velika lesena površina pričara prav poseben učinek in navduši že takoj ob vstopu v prostor. Lesene talne obloge prepričajo s čudovitimi izgledom in s prijetnim občutkom, ki ga imamo ob uporabi teh pohodnih površin.

Poleg tega nam parket nudi tudi dosti fleksibilnosti, že pri iskanju pravih opcij za naš dom. Na voljo imamo različne izvedbe, ki ponujajo različne lastnosti. Omenili bi lahko več prednosti parketov, ki so odvisne od tega, za katero izvedbo se odločimo. Tu imamo torej velik potencial, ki ga je vredno izkoristiti. Prišli bomo do izvrstnega učinka, ki bo kot nalašč za naše bivalno okolje.

Dvoslojni parket v sodobnih stanovanjih

Tudi v sodobnih stanovanjih se parket kajpada pogosto uporablja. Še vedno namreč ponuja vse omenjene prednosti in druge odlike, ki jih bomo cenili v takšnem okolju. Poleg tega pa najdemo tudi nekatere izvedbe, ki so kot nalašč za moderne bivalne prostore. To je predvsem dvoslojni parket, ki postaja vedno bolj priljubljena izbira.

Pričakujemo namreč izredno posrečeno kombinacijo različnih prednosti. Tak parket je pravzaprav precej enostavno zasnovan, ponuja pa posebne učinke, ki jih pri drugih izvedbah ne moremo vedno pričakovati. Kot se za kakovosten parket spodobi, ima dvoslojni parket čudovito površino iz odpornega lesa, odločamo se lahko med različnimi lesnimi vrstami. Spodnja plast ni vidna in ne prenaša takšnih obremenitev, zato je sestavljena iz drugega lesa, ki ponuja najboljše lastnosti v tej funkciji. Za dvoslojni parket je recimo značilno to, da ga je možno prilagoditi za uporabo talnega gretja. Ima izvrstne učinke v takšni vlogi, zato je kot nalašč za sodobna stanovanja. Posebej dobro se obnese v lepo oblikovanih stanovanjih in hišah, v katerih želimo urediti prijetne prostore z optimalnim energetskim izkoristkom. 

Druga prednost, ki jo ima dvoslojni parket, je cena. Pri opremljanju stanovanja se srečamo z visokimi stroški, tudi parketi so lahko precej dragi. Če se odločimo za dvoslojni parket, cena ne bo tako visoka kot pri drugih izvedbah, saj ne potrebujemo toliko materiala, tudi izdelava je lažja. Cena za dvoslojni gotovi parket je zato relativno ugodna in zelo atraktivna pri opremljanju sodobnih stanovanj. Izvedba je zelo hitra in elegantna, ne zahteva velikih posegov v objekt, ima tudi druge prednosti v primerjavi z mnogimi drugimi talnimi oblogami. Skorajda ni razloga, ki bi govoril v prid alternativam. Včasih pa nas vseeno premamijo druge izvedbe parketov, ki so lahko prav tako priporočljive.

Klasični parket iz masivnega lesa

Tisti, ki prisegajo na specifične odlike lesenih talnih oblog, bodo verjetno ciljali na prav poseben vizualni učinek, ki ga naredi masiven les. Tudi tu imamo na voljo posrečene rešitve, ki jih ponuja parket. Odločili se bomo za klasični parket iz masivnega lesa, to je zelo priljubljena izbira v mnogih objektih, ki jih želimo urediti v rustikalnem slogu. Pa tudi v drugih prostorih se tak parket odlično obnese, saj ne prepriča le s čudovito vizualno podobo, temveč ima tudi nadvse prepričljive funkcionalne lastnosti.

Za klasični parket recimo velja, da je bolj robusten in vzdržljiv. Ima izredno dolgo življenjsko dobo, tudi zato, ker ga lahko enostavno vzdržujemo in po potrebi tudi obnovimo. To so kakovostne talne obloge, ki lahko zdržijo več generacij, ne da bi se poznale kakšne velike sledi starosti in obrabe. Predvsem lahko to pričakujemo pri kvalitetnih parketih, ki jih nudijo ugledni izvajalci, recimo parketarna Jager na https://parketarna-jager.si/sl/klasicni-parket. Našli bomo ponudbo, ki prepriča tudi zahtevnejše naročnike in stanovalce.

Ravno zato se klasični parket polaga tudi v mnogih drugih objektih, ne le v stanovanjskih prostorih. Povsod, kjer potrebujemo kvalitetno in vzdržljivo talno oblogo, pride ta možnost še kako v poštev, saj se v praksi odlično obnese. Parket je vzdržljiv in odporen, za nameček lepo izgleda – kot nalašč torej za preplastitev mnogih obremenjenih površin.

Cena za klasični parket

Problem je lahko v tem, da je klasični parket relativno drag. Čeprav so talne obloge iz masivnega lesa preprosto zasnovane in lesenih elementov ni treba posebej pripravljati, bo imel kakovosten material vseeno visoko ceno. To se še posebej izkaže pri kakšnih večjih projektih. Pogosto pridejo zaradi svoje cene bolj do izraza druge talne obloge, ki so veliko cenejše, tudi če ne ponujajo primerljivega učinka, kot bi ga dobili, če bi se odločili za klasični parket.

parket-1

PRIJAVITE SE NA NOVICE

Pogoji poslovanja