Tudi v jesenskih mesecih je pomembno vrtno pohištvo!

November 1, 2021

Zunanje površine so najpogosteje v uporabi preko toplejšega dela leta, v poletnih mesecih uživamo na toplem soncu oziroma v zavetju prijetne sence. A tudi v prehodnem obdobju imamo še obilo priložnosti, da svojo vrtno opremo dobro izkoristimo, zato je zelo pomembno, da so ti kosi dobro pripravljeni na uporabo v tem času. Jesenski meseci so kot nalašč za posedanje na svežem zraku, če imamo udobno vrtno pohištvo in lepo urejen ambient.

Vrtno pohištvo dopolnjuje preostalo vrtno opremo

Včasih lahko pohištvo enostavno postavimo na travo in že dobimo kotiček za počitek in sprostitev. Če si na terasi omislimo še kakšen nadstrešek, kot je npr. pergola, potem je učinek popolen. 

Pogosteje pa želimo svoje bivalno okolje nekoliko lepše urediti, sploh zato, ker imamo na tem področju na voljo zelo atraktivne možnosti. Odločamo se med različnimi strukturami, s katerimi lahko uredimo posebej prijetne vrtne površine. Velik potencial takšnih struktur se izkaže prav v jesenskih mesecih, ko se na ta način zaščitimo pred nižjimi temperaturami in manj ugodnem vremenu. Tudi vrtno pohištvo moramo zaščititi pred vremenskimi nevšečnostmi. Za ta namen postavimo na vrt kakšno vrtno hiško, priljubljeni so paviljoni, lahko tudi pergole ali nadstreški.

Vedno so v modi tudi terase, ki pogosto predstavljajo najlažjo in najboljšo opcijo za dober izkoristek zunanjih površin. Potrebujemo pa seveda pohištvo za teraso in nekaj dodatne opreme, recimo senčila in zaščito pred drugimi vremenskimi nevšečnostmi. Prav teraso lahko lepo uredimo, da bo pripravljena na uporabo tudi v jesenskih dneh, a to načeloma velja tudi za druge vrtne objekte. Pomembno je to, da smo dobro zaščiteni pred neugodnim vremenom, predvsem pred dežjem, vetrom in mrazom. Teraso lahko zapremo, lahko jo tudi ogrevamo, s tem dobimo izvrsten učinek tudi v hladnejšem delu leta.

S pravim pristopom imamo tu velik potencial, saj imamo na razpolago prijeten in dobro zaščiten kotiček. Tako kot v poletnem času nam te površine ponujajo neomejene možnosti za sprostitev in počitek, tudi za druženje in razne aktivnosti. Bomo pa za to poleg osnovne opreme in zaščite pred vremenom potrebovali tudi vrtno pohištvo in drugo funkcionalno opremo, na katero ne smemo pozabiti.

vrtno pohištvo

Za počitek in sprostitev skrbijo ležalniki

Ne bo treba brskati po kakšnih večjih kompletih vrtnega pohištva in dodatne opreme, že preprosti ležalniki lahko močno razširijo opcije, ki jih imamo pri sproščanju na svežem zraku. S takšno opremo smo namreč že povsem pripravljeni na sproščeno poležavanje, kar je pogosto tudi glavni cilj pri urejanju zunanjih površin. Zato je še kako dobrodošlo, da imamo na voljo pestro ponudbo takšnega pohištva.

Ležalniki so v ponudbi praktično vsakega proizvajalca udobnega vrtnega pohištva, najdemo jih tudi pri mnogih zastopnikih in trgovcih. Kar preko spleta lahko pobrskamo po raznovrstni ponudbi, ki jo je moč odkriti na tem področju. Spletna stran https://www.zunanjepohistvo.si/sl/lezalniki daje vpogled v zbirko mamljivih vrtnih ležalnikov, s katerimi bomo želeli opremiti svoje zunanje površine. To je za mnoge kar nujna oprema, ležalniki so morda celo bolj uporabni kot osnovna garnitura vrtnega pohištva. 

To opremo bomo zato tudi dobro izkoristili, kar pomeni, da se splača izbrati posebej kvalitetne in udobne kose. Pestra ponudba na tem področju je torej nadvse dobrodošla, saj bomo lahko našli prav tiste kose, ki najbolj odgovarjajo našim pričakovanjem. Najdejo se tudi rešitve za tiste, ki imajo kakšne posebne zahteve - nenazadnje opremljamo razne zunanje površine, takšni ležalniki se uporabljajo tudi na terasah in balkonih, morda pa jih želimo zložiti in vzeti s seboj še kam drugam. Imamo različna pričakovanja glede funkcij ležalnika, seveda pa ne smemo zanemariti niti lepega izgleda.

Vse to so prioritete, ki jih imamo pri izbiri vrtnega pohištva. Ker imamo na voljo široko izbiro na trgu, bomo gotovo lahko našli prave izdelke po našem okusu, le poiskati jih bo treba. 

Vrtni ležalniki v atraktivni ponudbi

Ker so prav vrtni ležalniki med najbolj priljubljenimi kosi vrtnega pohištva, se ni treba bati, da bo ta ponudba kakorkoli omejena. Veliko večja nevarnost je ta, da se bomo v širni ponudbi izgubili in se bomo kar težko odločili za en model, ki bi nam najbolje ustrezal. Pri izbiri se orientiramo po različnih prioritetah.

Kvalitetni vrtni ležalniki za zunanjo uporabo

Predvsem je pomembno, da izbiramo kvalitetno vrtno pohištvo. Takšno ponudbo imajo specializirani proizvajalci in prodajalci, prepričljivo ponudbo najdemo na zunanjepohistvo.si. Ne moremo se zanašati na kakšne druge kose, ki imajo vprašljivo kvaliteto in morda niso prilagojeni za uporabo na prostem. Na zunanjih površinah bo oprema namreč izpostavljena večjim obremenitvam, potrebujemo odporne materiale in dobro pripravljeno pohištvo. Še posebej vrtni ležalniki in drugi udobni kosi za sprostitev so lahko precej ranljivi, vremenske nevšečnosti so velika obremenitev za oblazinjeno pohištvo in mehke materiale.

Pa tudi sicer ciljamo na to, da bomo na prostem uporabljali odporne materiale in izdelke. Tudi les mora biti posebej zaščiten pred vremenom, pogosto izbiramo pohištvo s kovinskim ogrodjem. Dobro se obnesejo nekatere sintetične tkanine, splača pa se pobrskati še po drugih posebnih prilagoditvah, ki jih imajo dobri vrtni ležalniki. 

terasa

Vrtni ležalniki morajo tudi lepo izgledati

Zelo pomembno je, da je vrtno pohištvo kvalitetno in vzdržljivo, a v končni fazi računamo tudi na to, da se bo komplet pohištva zelo lepo ujel s svojim okoljem in vrtnimi strukturami. Tu imamo velik potencial, če se lahko odločamo med domiselno oblikovanimi kosi kvalitetnega pohištva.

Po navadi kupimo vrtno pohištvo v kompletu, tako dobimo usklajeno zbirko uporabnega pohištva. Če pa nas zanimajo le vrtni ležalniki, bo morda bolj pametno posegati le po posameznih kosih. To je lahko dobra rešitev za tiste, ki so pri nakupu bolj zahtevni, a je treba izbirati bolj premišljeno. Vsekakor upoštevamo tudi estetski učinek, ki ga bo imela nova oprema. Ne le na teraso ali balkon, temveč nasploh na zunanjost objekta in podobo okolice.

Zunanje mize in stoli

Osnovni komplet vrtnega pohištva ne vključuje ležalnika, prinaša pa drugo uporabno opremo. Takšna garnitura je še bolj koristna in vsekakor priporočljiva za vsakogar, ki želi dobro opremiti svoje zunanje površine. Se pa moramo prepričati, da bomo v kompletu res dobili tiste kose, ki jih bomo lahko dobro izkoristili pri načrtovanih aktivnostih.

Posebej pomembna je izbira zunanje mize. Stole lahko lažje prilagodimo ali zamenjamo, miza pa ima osrednjo vlogo in močno odloča o vseh mogočih značilnostih vrtne opreme in zunanjih površin. V prvi vrsti je zelo uporabna, omogoča nam marsikaj – potrebujemo namreč prostorno in stabilno površino, ki pride zelo prav že za odlaganje opreme in kakšnih drobnarij. Zunanje mize imajo še bolj kritično vlogo pri organizaciji kakšnih piknikov in podobnih druženj. Tu se lahko odločamo za posebne izvedbe, ki imajo prilagojene funkcije za tak način uporabe, je pa vsaka kvalitetna miza zelo uporabna v takšnih primerih. Komplet vrtnega pohištva nam v vsakem primeru prinaša uporabno opremo, ki jo bomo na zunanjih površinah dobro izkoristili.

Nekatere zunanje mize so posebej prilagojene za kakšne posebne namene. Za piknike recimo lahko dobimo žar mize, ki so oblikovane okoli osrednjega kurišča. Kar za mizo lahko pripravljamo žar specialitete, ki jih postrežemo neposredno pred goste. Takšna miza je lahko pravi hit poletja, s kuriščem v sredini pa je kot nalašč tudi za jesenske dni. Ni pa nujno, da bo prav miza prevzela največ dela pri sproščujočih aktivnostih na terasi. Lahko se odločimo za kakšno manjšo mizico, ki je prav tako uporabna, hkrati pa bolj elegantna in kompaktna. Ponuja boljši izkoristek prostora in se lahko tudi lepše ujame s preostalo opremo. Če uporabljamo ležalnik za sproščanje, bo takšna mizica še kako koristila, večje mize niti ne potrebujemo. 

PRIJAVITE SE NA NOVICE

Pogoji poslovanja