Vse o najemu in rezervnih delih za viličarje

November 1, 2021

Na prvi pogled se viličarji zdijo zelo elegantna rešitev za razne potrebe v različnih okoljih. Potrebujemo namreč zanesljivo in zmogljivo opremo za delo s težkimi tovori, ravno za to pa so viličarji narejeni. Pri uporabi bomo bržkone zelo zadovoljni, a le, če preprosto odmislimo nekatere morebitne zaplete. Že pri izbiri in nakupu viličarja se recimo soočimo z relativno visokimi stroški, tudi na dolgi rok pa ne bo šlo brez stroškov in truda, ki ga je treba nameniti za vzdrževanje viličarja. Že vnaprej se moramo torej pripraviti na te obveznosti. Najprej je treba preučiti možnosti, ki jih imamo ob nakupu.

Za nakup je lahko dobra alternativa najem viličarja

V nekaterih primerih nujno rabimo lasten viličar, tako da nam najem ne koristi kaj dosti. Sprijaznili se bomo z relativno visokimi stroški, naposled pa bomo gotovo tudi izkoristili vse prednosti, ki jih ima nakup viličarja. Če pa ne potrebujemo lastne naprave, temveč iščemo le elegantno rešitev pri delu s težkim tovorom, je lahko najem viličarja veliko bolj atraktivna izbira.

Glavna prednost je seveda ta, da ne bo treba plačevati za drago opremo. Zmogljivi viličarji so lahko velika finančna obremenitev, sploh za kakšna manjša podjetja. Ne moremo računati na to, da bomo tu dobili kakšne posebej ugodne cene. Z vidika stroškov je najem viličarja vsekakor veliko bolj smotrna odločitev, saj nam za ugodno ceno ponuja povsem spodobno opremo. Pravzaprav lahko dobimo tudi viličarje, ki so v veliko višjem rangu, kot bi si ga lahko privoščili, če bi se odločili za nakup.

Najem viličarja ima še druge prednosti. Izpostaviti gre predvsem to, da sami nimamo opravkov z obveznostmi, ki jih bodo hitro spoznali lastniki viličarjev. S temi napravami je namreč kar nekaj dela tudi na dolgi rok, ne le ob nakupu. Izkaže se, da je treba viličar redno vzdrževati in pregledovati, po potrebi tudi servisirati. Če se odločimo za najem viličarja, to ni naša odgovornost.

paletni_vilicar

Rezervni deli za viličarje

Predvsem se ne bomo toliko obremenjevali z rednim vzdrževanjem, ki je lahko zamudna obveznost, nastajajo pa tudi stroški. Seveda se bomo tudi ob najemu srečali z nekaterimi nevšečnostmi, ki se pokažejo pri uporabi viličarja, a načeloma lahko računamo na to, da bo možno najti veliko bolj praktične rešitve. Na voljo bodo tudi rezervni deli za viličarje, ki omogočajo hitra popravila.

Če se za najem odločimo pri zanesljivem ponudniku, lahko pričakujemo zelo dobro podporo skozi ves čas uporabe. To vključuje tudi vzdrževanje in servisiranje, dobavljivi bodo rezervni deli za viličarje, nasploh lahko računamo na to, da bo naprava brezhibno delovala. Takšno izkušnjo ponujajo zanesljivi serviserji, kot je tudi servis Vilfis. Viličarji zahtevajo kar nekaj vzdrževanja, zato se ne moremo zanašati na druge mojstre, odločamo se za najboljše rešitve.

Pomembno je, da se vzdrževanje opravlja sproti, da preprečimo težave, še preden se pojavijo. To vključuje celovito diagnostiko, pogosto pa tudi zamenjavo obrabljenih delov. Tu nam pomagajo rezervni deli za viličarje, ki so pogosto prav tisti, ki so pri uporabi naprave podvrženi največjim obremenitvam. Gotovo bo moč odpraviti vse pogoste težave, do katerih pride zaradi obrabe in preobremenitev. Računamo pa tudi na to, da bodo dobavljivi še vsi drugi rezervni deli za viličarje. Tako je možno opraviti zahtevnejša popravila, kar opravljajo usposobljeni in izkušeni serviserji.

Nasploh lahko pričakujemo zelo dobro izkušnjo, če sodelujemo s serviserjem, ki se ukvarja z vsemi temi storitvami. To velja tako za tiste, ki imajo lastno opremo, kot za tiste, ki koristijo najem viličarjev. Veliko se da dogovoriti, vzdrževanje viličarjev se običajno opravlja pogodbeno, tako da bomo z dobrim partnerjem zelo dobro pripravljeni na vse mogoče naloge, ki jih bomo imeli ob dolgoročni uporabi te opreme.

popravilo_vilicarja

PRIJAVITE SE NA NOVICE

Pogoji poslovanja