Zobozdravniki nudijo tudi čiščenje zobnega kamna

October 5, 2021

Večino dela za zdrave zobe opravimo doma. Najprej z urejeno prehrano, iz katere v kar največji meri izločimo sladkor, ki je velika obremenitev za zobe. Prav tako se izogibamo tistim živilom, ki zobe lahko razbarvajo, to je tudi čaj, predvsem pa kava, značilna razvada je še kajenje. Če imamo urejeno domačo rutino, bomo za zobe lahko dobro skrbeli – poleg zdrave prehrane opravljamo še redno ščetkanje in nitkanje zob. Tako bodo potrebni le kontrolni obiski pri zobozdravniku, ob tem pa se poslužimo še nekaterih dobrodošlih storitev za dopolnitev domače nege zob.

Dentalna akademija ima v ponudbi poleg naprednih zobozdravstvenih rešitev tudi storitve s področja ustne higiene, tu izstopa predvsem čiščenje zobnega kamna, ki je priporočljiva izbira za praktično vsakogar. Za zobe je treba dobro skrbeti, na ta način lahko preprečimo praktično vse težave, do katerih prihaja. Že pogosta obolenja, kot je paradontoza, lahko uspešno preprečimo sami doma, čiščenje zobnega kamna pa doda temu le še piko na i. Zobozdravnikov skorajda ne bomo potrebovali, le v primeru kakšnih poškodb bo potrebno zdravljenje, sicer pa le kontrolni pregledi in občasno kakšne storitve za ustno higieno. Če dobimo vse to na enem mestu pri zanesljivem zobozdravniku, s skrbjo za svoje zobe gotovo ne bomo imeli težav. 

Vsekakor se splača izkoristiti možnosti za čiščenje zobnega kamna in za druge storitve s področja ustne higiene. To velja tudi za tiste, ki za svoje zobe dobro skrbijo in se jim morda ne zdi, da potrebujejo še dodatno pomoč pri zobozdravniku. Ravno čiščenje zobnega kamna je odličen primer storitve, ki ima mnoge koristi. Prav tako prinaša opazen rezultat, kar presenečeni bomo, kako bolj čisti in prijetni so naši zobje, če jih zaupamo v oskrbo izkušenemu zobozdravniku. Splača se preveriti, kaj vse je na voljo pri strokovnjakih, ki se ukvarjajo s takšnimi storitvami.

zobozdravnik-ljubljana-1

Kako poteka naravno čiščenje zobnega kamna?

Pri zobozdravnikih najdemo širok nabor koristnih storitev za vzdrževanje ustne higiene. Prav po odstranjevanju zobnega kamna je veliko povpraševanja, saj je to pogosta težava, s katero se srečuje praktično vsak. Tudi pri vestni skrbi za zobe se začne zobni kamen nalagati na zobnih površinah in ga sami zelo težko odstranimo. Na srečo nam zobozdravniki nudijo naravno čiščenje zobnega kamna, ki ponuja bistveno boljši rezultat. Takšne opcije se splača izkoristiti, saj bomo zelo uspešno opravili z zobnim kamnom, nato bo skrb za zobe še lažja in bolj učinkovita. Kako poteka tak postopek?

V praksi je naravno čiščenje zobnega kamna precej enostavno. Ne gre za kak posebej invaziven ali boleč poseg, pravzaprav je tehnika odstranjevanja zobnega kamna zelo zanimiva. Običajno se za to uporablja posebno orodje, ki generira ultrazvočne vibracije v določenem frekvenčnem razponu. Te prodrejo v zobni kamen in razmajajo njegovo strukturo, da odstopi od površine zob. Nato ga je možno enostavno odstraniti, ne da bi morali močno posegati v same zobe. Tako je naravno čiščenje zobnega kamna povsem enostavno in zelo učinkovito, celoten postopek pa ne bo posebej neprijeten.

Naravno čiščenje zobnega kamna doma

Doma se pred zobnim kamnom najbolje zavarujemo tako, da uživamo zdravo prehrano in vestno ščetkamo zobe. Včasih se posvetimo tudi kakšnim drugim ukrepom, ki pa niso nujno zelo učinkoviti. Za naravno čiščenje zobnega kamna lahko najdemo mnoge recepte, ki obljubljajo odlične rezultate. Takšnih postopkov se je pametno lotevati previdno, saj ni nujno, da bomo zobem res koristili. A običajno tudi ne gre za kakšne zelo škodljive nasvete, zobe recimo lahko čistimo s sodo bikarbono, ne moremo pa vedno pričakovati navdušujočih rezultatov. Še vedno je bolje za naravno čiščenje zobnega kamna povprašati zobozdravnika, še bolj pomembno pa je, da se na prave strokovnjake zanesemo pri iskanju kakšnih zahtevnejših storitev.

All on 4 in druge zahtevnejše storitve

Pri zobozdravnikih bomo našli kar pester nabor koristnih storitev, sploh če se osredotočimo na tiste opcije, ki jih odpirajo sodobni dentalni izdelki. A pozor, tudi tu se je pametno odločati za zanesljive rešitve uglednih zobozdravnikov, da ne bomo po nepotrebnem zapravljali denarja ali pa tvegali kakšnih težav. Ravno pri zahtevnejših storitvah je to še posebej očitno.

zobni-kamen-vnetje-dlesni

En dober primer je all on 4, to je namestitev proteze na implantate. S takšnim posegom je možno pripraviti celotno protezo za brezzobe paciente, kar je zelo učinkovita in trajna rešitev. Običajno ponuja odlične rezultate in popolno zadovoljstvo tudi na dolgi rok, a pozorni moramo biti na to, da se že v izhodišču odločimo za kakovostne storitve pri zanesljivem izvajalcu. All on 4 ponujajo specializirani zobozdravniki, ki se ukvarjajo z implantologijo. Tu se splača iskati nadstandard, najboljše oskrbe bomo deležni v večjih zobozdravstvenih centrih, kjer lahko pripravijo odlične rešitve na tem področju. Tako bo storitev all on 4 res lahko uspešno opravila svoje delo, saj imamo visoka pričakovanja in gotovo nismo pripravljeni pristajati na kompromise.

Poleg tega so zahtevnejše storitve praviloma tudi dražje in želimo pri njih za svoj denar dobiti kar največ. Izogibamo se najnižjim cenam, ki običajno ne prinašajo najboljših materialov in storitev. Veliko bolj verjetno je, da bomo z nizko ceno sprejeli tudi kompromise pri kvaliteti. Najdemo pa all on 4 in druge napredne storitve vseeno po dokaj ugodni ceni tudi pri zanesljivih izvajalcih, zato ni treba pretirano varčevati. Enako velja za druge pomembne zobozdravniške posege, predvsem pri uporabi implantatov in protetičnih nadomestkov. To so izdelki, ki so na voljo v različnih variantah in kakovostnih razredih, zato lahko izbira naredi veliko razliko.

PRIJAVITE SE NA NOVICE

Pogoji poslovanja